Το Σάββατο, ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολά Μαδούρο εγκαινίασε τη “Μπολιβαριανή Ασπίδα 2020”, αμυντική στρατιωτική άσκηση η οποία διεξάγεται εν μέσω απειλών και κυρώσεων των ΗΠΑ.

Ξεκινάμε την άσκηση της Μπολιβαριανής Ασπίδας 2020 με την ανάπτυξη των ένδοξων Mπολιβιανών Εθνικών Ενόπλων Δυνάμεων (FANB), οι οποίες διατηρούν μια ένωση στρατού-πολιτών με περισσότερους από 2.300.000 κινητοποιημένους μαχητές”, δήλωσε ο Μαδούρο.

Είμαστε ένας επαναστατικός, συνειδητός και γενναίος λαός, αφοσιωμένος στους ιστορικούς αγώνες των απελευθερωτών. Βρισκόμαστε πάντα σε διαρκή αγώνα. Παρά τις αυτοκρατορικές επιθέσεις, οι Βενεζουελάνοι δεν τα παρατάνε, ούτε θα τα παρατήσουμε ποτέ. Πάντα το ξεπερνάμε!

Ο υπουργός Άμυνας Βλαντιμίρ Πάντρινο Λόπεζ επιβεβαίωσε ότι ο Στρατός έχει αναπτυχθεί σε ολόκληρη τη χώρα για την πραγματοποίηση των νέων στρατιωτικών ασκήσεων:

Έχουμε αναπτυχθεί σε κάθε πλοίο, συνοριακό σταθμό, πόλη και δρόμο. Η αποφασιστικότητά μας γεννήθηκε από την αγάπη μας για την υπεράσπιση της πατρίδας. Πάμε στρατιώτες, πάμε πολιτοφύλακες, πάμε άνθρωποι! Θα νικήσουμε!” ​

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας ανέφερε ότι οι φετινές στρατιωτικές ασκήσεις θα έχουν εξαιρετικό χαρακτήρα, καθώς όλες οι δυνάμεις του FANB και τα οπλικά συστήματα θα αναπτυχθούν στις 15 Φεβρουαρίου και 16 Φεβ.

Αναφέρθηκε επίσης ότι θα πραγματοποιηθούν ειδικοί στρατιωτικοί ελιγμοί σε πόλεις όπως το Καράκας, το Μαρακάι, η Βαλένθια, το Μπαρκισιμέτο και το Μαρακαΐμπο, πράγμα που σημαίνει ότι η Μπολιβαριανή Ασπίδα 2020 θα καλύπτει το βόρειο, το νότιο, το κέντρο, το ανατολικό και το δυτικό τμήμα της χώρας.

Ο Maduro ανέφερε ότι οι στρατιωτικές ασκήσεις δεν θα χρησιμεύσουν μόνο για να προετοιμαστούν για πιθανές επιθέσεις από τις Η.Π.Α. ή την Κολομβία, αλλά και για να απαντήσουν στις μαφίες που εισάγουν λαθραία καύσιμα σε γειτονικές χώρες. ​ ​

Πληροφορίες από: https://www.telesurenglish.net/news/The-Bolivarian-Shield-Prepares-Millions-to-Defend-Venezuela-20200215-0003.html?fbclid=IwAR2068H–FGDya0ewbzajoMKiH0KfcbRFmB0LtjeLRbG06ZjDPnngaMpu_Q

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το