Το τέλος της αρχής
Η αρχή της απροσδιοριστίας (αλλιώς: αρχή της αβεβαιότητας, διατυπωμένη ήδη στα 1932 από τον Γερμανό φυσικό Χάιζενμπεργκ) με δυο λόγια μάς λέει ότι ΔΕΝ είναι δυνατό να καθοριστεί με ακρίβεια με την ίδια μέτρηση τόσο η θέση όσο και η ορμή ενός σωματιδίου. Ήτοι, πρέπει να διαλέξουμε ένα από τα δύο. ΔΕΝ μπορούμε να κουβαλάμε δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη. Τουλάχιστον, έτσι πιστεύαμε μέχρι πρότινος.
Το Μνημόνιο υπάρχει και δεν υπάρχει,
ο πόλεμος θα είναι και δίκαιος και άδικος

Το ΚΚΕ έχει δώσει ήδη από τη δεκαετία του ’60 εξαιρετικά δείγματα της επιστημονικής γραφής του, ωστόσο από το 2010 και δώθε η αμφισβήτηση την οποία αντέταξε (προς όλα όσα γνωρίζαμε ως τότε), ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.
Το μνημόνιο: υπήρχε, και ταυτόχρονα δεν υπήρχε! Ήταν σχέδιο του καπιταλισμού, ένα «παραπέτασμα καπνού», ένα πουκάμισο αδειανό, ένας αντιπερισπασμός του συστήματος για να απομακρύνει τη συζήτηση και να σώσει τον εαυτό του. Παρά τη θέση του αυτή, το ΚΚΕ οργάνωσε το 2012 ψηφιακή συγκέντρωση υπογραφών για την κατάργηση του Μνημονίου! (Και όλα αυτά, χρόνια πριν νομοθετήσει η ΝΔ τη …λαϊκή νομοθετική πρωτοβουλία, το 2019, και πριν ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχεθεί την κατάργηση του μνημονίου με έναν νόμο και σε ένα άρθρο, το 2015). Αυτή ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας που διοργανώθηκε συγκέντρωση υπογραφών με στόχο ένα παραπέτασμα καπνού.
Στη συγκυρία, δηλαδή τους τελευταίους μήνες, παρακολουθούμε μια ακόμη ραψωδία του σύγχρονου ΚΚΕ, το οποίο έχει οδηγηθεί στο αμίμητο επιστημονικό συμπέρασμα ότι ο απευκταίος πόλεμος με την Τουρκία, θα είναι ταυτόχρονα δίκαιος και άδικος. Μολονότι και οι δύο χώρες είναι ιμπεριαλιστικές (συνεπώς θα είναι άδικος και από τις δύο πλευρές) το ΚΚΕ θα υπερασπιστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας (συνεπώς είναι δίκαιος από την πλευρά της Ελλάδας). Το ΚΚΕ έδωσε νέα διάσταση στη διαλεκτική.
Η αστυνομία να έρθει και να μην έρθει
Εν όψει του Συνεδρίου-εξπρές που η ΓΣΕΕ θέλει να ολοκληρώσει μέσα σε μια ημέρα (στις 25 Φεβρουαρίου 2020) στο Καβούρι το οποίο θα έχει γίνει αστακός από τα ΜΑΤ, την αστυνομία και τα μέσα περιφρούρησης και καταστολής, το ΚΚΕ ξεκίνησε εκστρατεία ενάντια «στα ΜΑΤ, τους εισαγγελείς και τους εργοδότες». Και πολύ καλά κάνει.
Όμως πριν από 11-12 μήνες, όλες τις ημέρες στις οποίες επιχειρήθηκε να διεξαχθεί τόσο το κυριολεκτικώς «προπαρασκευαστικό» Συνέδριο της ΟΙΥΕ, όσο και τις ημέρες που επιχειρήθηκε να σερβιριστεί το «κυρίως πιάτο» του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, το ΚΚΕ-ΠΑΜΕ-ΔΑΣ βομβάρδιζε ανελέητα τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις πρωτοβάθμιων σωματείων και άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων, με μηνύματα διόλου «αντιλεγκαλιστικά». Βλέπε Επιστολή ΔΑΣ ΟΙΥΕ προς Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών για το Συνέδριο της Ομοσπονδίας 12-13 Μάρτη στο Caravel (12 Μαρτίου 2019), Εξώδικο της ΔΑΣ προς την πλειοψηφία της Διοίκησης της ΓΣΕΕ (14 Μαρτίου 2019), Καταγγελία της ΔΑΣ στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας για τις σοβαρές παρατυπίες ενόψει του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ (14 Μαρτίου 2019), Παρέμβαση της ΔΑΣ στην Εισαγγελία Καλαμάτας ενάντια στη συνδικαλιστική μαφία (16 Μαρτίου 2019), Εξώδικη Διαμαρτυρία-Πρόσκληση των αντιπροσώπων της ΔΑΣ στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ (16 Μαρτίου 2019), Σχετικά με τον διορισμό δικηγόρων που θα έχουν το ρόλο των δικαστικών αντιπροσώπων (21 Μαρτίου 2019), Επιστολή της ΔΑΣ προς τον Δήμαρχο Ρόδου (01 Απριλίου 2019), Υπόμνημα ΔΑΣ προς το Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου (01 Απριλίου 2019), Υπόμνημα ΔΑΣ προς την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (01 Απριλίου 2019), Παρέμβαση των μελών της Διοίκησης της ΓΣΕΕ και στελεχών του ΠΑΜΕ στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρόδου (03 Απριλίου 2019), Δελτίο τύπου για την παρέμβαση της ΔΑΣ στον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου της Ρόδου (05 Απριλίου 2019), Δελτίο τύπου για την παράσταση στον εισαγγελέα Ρόδου (05 Απριλίου 2019), κλπ, κλπ.
Θυμίζουμε ότι στον Ριζοσπάστη της 26ης Φεβρουαρίου 2019, σαν συνέχεια της ανακοίνωσης του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τα όσα έγιναν στο συνέδριο της ΟΙΥΕ, διαβάζαμε διαμαρτυρία του ΚΚΕ για …«τη στάση ανοχής των αστυνομικών δυνάμεων μπροστά σε όσα διαδραματίστηκαν κατά την πρώτη μέρα του συνεδρίου της ΟΙΥΕ»(!). Ο Ριζοσπάστης επίσης σημείωνε ότι το βράδυ της 23ης Φεβρουαρίου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θ. Παφίλης, πραγματοποιούσε αγωνιστική …«τηλεφωνική παρέμβαση στην υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη».
Πιο ταξικός, πεθαίνεις.
Επιπλέον, στις 13 Μαρτίου 2019, 15 ώρες μετά τη διάλυση του Συνεδρίου της ΟΙΥΕ, το ΠΑΜΕ προσέφευγε μαχητικά στα …αστικά δικαστήρια, ζητώντας μάλιστα τον διορισμό μονοπαραταξιακής (!) διοίκησης στην ΟΙΥΕ, συγκροτούμενης δηλαδή και στις 21 έδρες του από εκπροσώπους του ΠΑΜΕ.
Την ίδια ώρα, το ΚΚΕ-ΠΑΜΕ-ΔΑΣ, έβρισκε το θάρρος (ή το υψηλό χιούμορ) να κάνει και μαθήματα θεωρίας στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, ενάντια στις λεγκαλιστικές αυταπάτες:
«…Τελικά το ζήτημα είναι πώς αντιλαμβανόμαστε το εργατικό κίνημα και τα σωματεία. Ως “θεσμικό” όργανο, μέρος των αστικών θεσμών και της κοινωνικής εταιρικότητας ή ως όργανο της ταξικής πάλης, όπλο στα χέρια των εργαζομένων χωρίς “αλλά” και γαρνιτούρες. Σπάζοντας κάθε λεγκαλιστική αυταπάτη και αποθέωση της αστικής νομιμοφροσύνης, που σημαίνει υποδούλωση των εργαζομένων στα νόμιμα θέλω των εργοδοτών…».
Σήμερα, το ΚΚΕ επανέρχεται με βομβαρδισμό αγωνιστικών ανακοινώσεων, δελτίων τύπου, και, γενικώς, μηνυμάτων του, απαιτώντας: «Εδώ και τώρα γνήσιο συνέδριο της ΓΣΕΕ, χωρίς νόθους αντιπροσώπους, εργοδότες, ΜΑΤ και κρατική βία! Κανένα συνδικάτο της χώρας να μη νομιμοποιήσει συνέδρια με ΜΑΤ και κρατική βία! Τα συνέδρια των Συνδικάτων είναι υπόθεση των εργατών κι όχι των εισαγγελέων και των αφεντικών».
Καλού κακού, ο νέος υπουργός προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης, περιμένει τηλεφώνημα διαμαρτυρίας από κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ. Η αρχή της απροσδιοριστίας του Χάιζενμπεργκ, πνέει τα δικά της λοίσθια.

οι Πύλες του Πολιτικού Παραδόξου

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το