Με ζήλο και αυταπάρνηση σαρώνουν τις πόλεις και τα χωριά της Ηπείρου, της Κέρκυρας, της Λευκάδας, μέχρι και το Αγρίνιο και το Μεσολόγγι, οι σύντροφοι και οι νεολαίοι των κομματικών οργανώσεων του Μ-Λ ΚΚΕ.

Οι παρεμβάσεις των κλιμακίων των οργανώσεων του Μ-Λ ΚΚΕ  της περιοχής, είχαν ξεκινήσει από τα τέλη του προηγούμενου μήνα. Με αφετηρία και πρώτη παρέμβαση στο κέντρο της πόλης των Γιαννίνων, με προκηρύξεις, πανώ και ντουντούκα. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στην Κόνιτσα, το Μέτσοβο, τον Παρακάλαμο, τη Ζίτσα, το Δελβινάκι και άλλα μικρότερα χωριά του Ν. Ιωαννίνων.

Με προκηρύξεις αφίσες, αεροπανό, με συζητήσεις και παρεμβάσεις σε μαζικούς χώρους (λαϊκές αγορές, καταστήματα,  καφετέριες, καφενεία, πλατείες, πεζοδρόμους), με την παρουσία σε τοπικά κανάλια και εκδηλώσεις- συζητήσεις.

Με κυρίαρχο σύνθημα «ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ», πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις – συζητήσεις στα Γιάννινα, την Ηγουμενίτσα, την Άρτα, τους Φιλιάτες για τις ευρωεκλογές, για τις πολιτικές θέσεις των κομμάτων και την κριτική μας σ’ αυτές, αλλά και την ανάλυση των θέσεων του κόμματός μας, με ομιλητές τον σ. Αντώνη Παπαδόπουλο, τον σ. Παύλο Αλεξίου και τους υποψήφιους συντρόφους στο ευρωψηφοδέλτιο του Μ-Λ ΚΚΕ, τον σ. Γιάννη Μακρίδη και την σ. Χρυσάνθη Αθανασίου.

Και βέβαια, οι συμμετέχοντες στο ευρωψηφοδέλτιο του Μ-ΛΚΚΕ, πέρα από τη συμμετοχή τους στις προεκλογικές δραστηριότητες των κομματικών οργανώσεών μας,  εισηγούνται τις θέσεις του Μ-Λ ΚΚΕ και απαντούν σε ερωτήσεις που τίθενται από συναγωνιστές και φίλους της οργάνωσής μας, διαδίδουμε τις απόψεις και τις θέσεις του κόμματός μας για την πολιτική – οικονομική κατάσταση στη χώρα μας, για τις συνέπειες που πληρώνει ο λαός μας τα 40 αυτά χρόνια από την ένταξη στην ΕΟΚ-ΕΕ.

Με την συμμετοχή των Αρτινών συντρόφων πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις στην πόλη της Άρτας. Ιδιαίτερα επιτυχείς από την άποψη της συμμετοχής, αλλά και του επιπέδου των συζητήσεων κρίνονται οι εκδηλώσεις-συζητήσεις που έγιναν για πρώτη φορά από την οργάνωσή μας στην Άρτα την Πέμπτη 16 Μάη στο Ξενοδοχείο «Κρόνος» και στους Φιλιάτες την Παρασκευή 17 Μάη.

Εξορμήσεις με πανώ, χαρτόνι, αφίσσα, προκήρυξη και ντουντούκα έγιναν και στην Πρέβεζα, στη Λευκάδα, στο Μεσολόγγι και στο Αγρίνιο, όπου πέρα από το μοίρασμα Προκήρυξης και τις αναρτήσεις προεκλογικού υλικού στην Κεντρική Πλατεία έγιναν παρεμβάσεις με ντουντούκα και με τοποθέτηση και του υποψήφιου στο Ευρωψηφοδέλτιο  από το Αγρίνιο σ. Σ. Ζαραβίνα.

Παρόμοια ήταν η δράση των συντρόφων στην πόλη και στα χωριά της Κέρκυρας

Παράλληλα, σύσσωμη ήταν η συμμετοχή της οργάνωσής μας, στα πλαίσια της ΛΑ-ΑΑΣ, στην πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στην εξόρυξη υδρογονανθράκων σε Ήπειρο-Ιόνιο, με το μοίρασμα προκήρυξης και οργανωμένο μπλοκ της ΛΑ-ΑΑΣ στο συλλαλητήριο και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης των Ιωαννίνων, το Σάββατο 11-5-19.

Οι σύντροφοι υπερέβαλλαν τους εαυτούς του σε αυτή τη δύσκολη  
από πολλές απόψεις πολιτική εκλογική μάχη.

Για το επόμενο διάστημα, οι κομματικές οργανώσεις μας, προγραμματίζουν παρεμβάσεις ξανά, στις περιοχές της Κόνιτσας, του Μετσόβου, της Πρέβεζας, της Κέρκυρας, της Λευκάδας, του Πωγωνίου, της Ζίτσας, της Ηγουμενίτσας, της Παραμυθιάς και της Άρτας, ενώ καθημερινά παρεμβαίνουμε σε κεντρικά σημεία των πόλεων με ντουντούκα και προκηρύξεις.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το