Ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ

Ύστερα από την κινητοποίηση του Μ-Λ ΚΚΕ και της ΕΡΓΑΣ την Τρίτη, 7 Απρίλη που εκφράσαμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των υγειονομικών και μετά την πανελλαδική κινητοποίηση που πραγματοποιήσαμε το  τριήμερο, 15-17 Απρίλη, με ανάρτηση πανό σε νοσοκομεία της Αθήνας, του Πειραιά και της επαρχίας σε συνθήκες απαγορεύσεων και αστυνομοκρατίας, όπως και τη στήριξή μας στην κινητοποίηση των εκπαιδευτικών στο Σύνταγμα, την Παρασκευή 24 Απρίλη, το Μ-Λ ΚΚΕ εκφράζοντας την συμπαράστασή του στον αγώνα των υγειονομικών που προγραμματίζουν νέα κινητοποίηση την Τρίτη, 28 Απρίλη, καλεί τους συντρόφους και τις συντρόφισσες να βρεθούμε έξω από νοσοκομεία στην Αθήνα και την επαρχία, με ανάρτηση πανό, με την πρωτομαγιάτικη αφίσα και προκήρυξη του κόμματος.

Με κεντρικά συνθήματα «Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά», «Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλο το λαό», «Κάλυψη όλων των αναγκών του ΕΣΥ τώρα»,  «Κάτω η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης», «Όχι στο μαζικό εκφοβισμό και την τρομοκρατία», θα εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των υγειονομικών και θα προβάλουμε το αγωνιστικό μήνυμα του Μ-Λ ΚΚΕ, λίγες μέρες πριν το γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Παραμένοντας στέρεοι, όρθιοι και μάχιμοι, σε συνθήκες καραντίνας και απαγορεύσεων απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους και καταγγέλλουμε τους αντεργατικούς νόμους, τα διατάγματα και τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Πολύ σύντομα, οι καταστροφικές συνέπειες μιας επερχόμενης βαθιάς οικονομικής κρίσης θα αποκτήσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις. Οι μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα, οι προαλειφόμενες μειώσεις μισθών στο Δημόσιο, και όλα τα άλλα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που προωθούνται, αποτελούν τον πρόλογο μιας νέας αντιδραστικής επίθεσης.

Να προετοιμαστούμε για να αποκρούσουμε κάθε παραλυτικό ιδεολόγημα για «θεομηνίες», κοινωνικές «ομοψυχίες» και «ατομικές ευθύνες». Να προετοιμαστούμε για την αναγκαία αναμέτρηση του λαού μας με αυτή την πολιτική.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος, που διατρέχει αυτή τη στιγμή ο λαός και ο τόπος, είναι το επικίνδυνο κλίμα σύμπλευσης, κατανόησης, ανοχής ή ακόμη και αποδοχής, στη βαθιά αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, που καλλιεργεί το σύνολο των αστικών και ψευτοαριστερών δυνάμεων Αυτό είναι ακριβώς το μήνυμα που θέλει με την κινητοποίηση των δυνάμεων του να διαδώσει το Μ-Λ ΚΚΕ μέσα στο λαό και ιδιαίτερα στον κόσμο της αριστεράς.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το