Ανακοίνωση του Γραφείο Τύπου του Μ-Λ ΚΚΕ 

Για την παγκόσμια ημέρα Υγείας 

και τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών

Σήμερα 7 Απριλίου, παγκόσμια ημέρα για την Υγεία και ενώ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η επιδημία του κορωνοϊού, γιατροί και νοσηλευτές σε όλη τη χώρα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ και των σωματείων τους, παρεμβαίνοντας στους προαύλιους χώρους των νοσοκομείων. Οι σημερινές κινητοποιήσεις των υγειονομικών στόχο είχαν να αναδείξουν την δραματική κατάσταση που βρίσκεται το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, να προβάλουν τις άμεσες διεκδικήσεις για την κάλυψη όλων των αναγκών του ΕΣΥ σε προσωπικό, υποδομές και υλικά, να προασπίσουν το δικαίωμα του λαού στην δημόσια, δωρεάν και πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Οι κινητοποιήσεις αυτές βρήκαν την ανταπόκριση, την αλληλεγγύη και τη στήριξη από δεκάδες σωματεία, παρατάξεις και πολιτικές δυνάμεις σε όλη τη χώρα.

Το Μ-Λ ΚΚΕ χαιρετίζει τις σημερινές κινητοποιήσεις των γιατρών και των νοσηλευτών, οι οποίοι όρθωσαν τη φωνή και το ανάστημά τους, ανέδειξαν τα αιτήματα που αφορούν την υπεράσπιση της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας για όλο το λαό. Οι κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν με πολύ δυσμενείς όρους που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση με τα πρωτοφανή μέτρα περιορισμού, απαγορεύσεων και αστυνομοκρατίας, αλλά και της αδιάκοπης και χυδαίας κυβερνητικής προπαγάνδας περί “ατομικής ευθύνης” που, για να συγκαλύψει τις δικές της εγκληματικές ευθύνες για το κατάντημα του ΕΣΥ, προσπαθεί να μετατοπίσει τα βάρη στις πλάτες του λαού και των εργαζομένων.  Οι κινητοποιήσεις αυτές αποτελούν ένα πρώτο ενθαρρυντικό και ελπιδοφόρο βήμα που απηχεί τις διαθέσεις των εργαζομένων για δημόσιο δωρεάν υγεία για όλο το λαό, για να βγούμε από την καραντίνα, το μαζικό εκφοβισμό, την πλύση εγκεφάλου και την τρομοκρατία.

Δυνάμεις του Μ-Λ ΚΚΕ και της ΕΡΓ.Α.Σ, της συνδικαλιστικής του παράταξης, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ παραβρέθηκε από νωρίς το πρωί έξω από νοσοκομεία αναφοράς της Αθήνας και άλλων πόλεων, αναρτώντας πανό, εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη και την υποστήριξή του στον αδιάκοπο αγώνα που με αυταπάρνηση δίνουν οι υγειονομικοί αυτή την περίοδο.

Στεκόμαστε στο πλευρό των αγωνιζόμενων γιατρών και νοσηλευτών!

Απαιτούμε άμεσα:

– Στήριξη και χρηματοδότηση όλων των αναγκών του Δημόσιου Συστήματος Υγείας

– Να προσληφθούν μόνιμοι γιατροί και νοσηλευτές για να καλύψουν όλες τις ανάγκες στα νοσοκομεία

– Να λειτουργήσουν και να εξοπλιστούν τώρα όλες οι ΜΕΘ των δημόσιων νοσοκομείων και να επιταχθούν οι ιδιωτικές κλινικές

– Να επιταχθούν τα διαγνωστικά τεστ των ιδιωτικών κέντρων

– Μέσα και είδη προστασίας και υγιεινής για όλους τους υγειονομικούς.

-Να ανοίξουν όλα τα κλειστά νοσοκομεία που σφράγισε η πολιτική των μνημονίων

Με τον αγώνα μας υπερασπίζουμε τη Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλο το λαό!

Όχι στα νέα αντιλαϊκά- αντεργατικά μέτρα!

Αγώνας για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης- ΕΕ- ολιγαρχίας!

7 –Απρίλη- 2020

Γραφείο Τύπου του Μ-Λ ΚΚΕ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το