Δελτίο τύπου του Μ-Λ ΚΚΕ

Εν μέσω της άγριας κατασταλτικής πολιτικής, της εντεινόμενης αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας η κυβέρνηση κάνει πράξη, μια προς μια, τις δεσμεύσεις της για την “αποκατάσταση της ασφάλειας και της τάξης”. Μετά το νόμο που χτυπά το πανεπιστημιακό άσυλο και τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού και της νεολαίας, μετά τα νέα σκληρά αντιδημοκρατικά και αντισυνδικαλιστικά μέτρα που στοχεύουν στο φακέλωμα και στην τρομοκράτηση των εργαζομένων σειρά έχουν τώρα οι διαδηλώσεις.

Η κυβέρνηση της ΝΔ υλοποιώντας το δόγμα “νόμος και τάξη” μεθοδεύει τον δραστικό περιορισμό των διαδηλώσεων. Ταυτόχρονα στην ίδια δέσμη μέτρων στοχοποιεί συνδικάτα, πολιτικές οργανώσεις και κάθε είδους συλλογικότητες καθιστώντας τες προκαταβολικά ως ποινικά υπεύθυνες για “τυχόν επεισόδια και καταστροφές”. Στο ίδιο πακέτο μέτρων η κυβέρνηση θεσμοθετεί το “προσωπικό ασφαλείας” στα μέσα μεταφοράς, δηλαδή έναν μόνιμο απεργοσπαστικό μηχανισμό που στρέφεται ενάντια στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα ΜΜΜ.

Φανερή επιδίωξη της κυβερνητικής πολιτικής είναι η καταστολή των λαϊκών κινητοποιήσεων και η απαγόρευση των διαδηλώσεων. Ταυτόχρονα το αντιδραστικό μέτρο της “ποινικής ευθύνης” στρέφεται ενάντια και ποινικοποιεί τη δράση τόσο του οργανωμένου εργατικού – συνδικαλιστικού κινήματος όσο και των πολιτικών κομμάτων και οργανώσεων της αριστεράς και του κομμουνιστικού κινήματος. Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνουν και τα απανωτά οικονομικά πρόστιμα που επέβαλε το αστικό κράτος στο Μ-Λ ΚΚΕ αλλά και στον Θ. Αγαπητό, επικεφαλής του συνδυασμού της “Ανταρσία στην κεντρική Μακεδονία”.

Την ώρα που η κυβέρνηση επιχειρεί να παγιώσει και να μετατρέψει σε καθεστώς την καταστολή και την αστυνομοκρατία, ταυτόχρονα λαμβάνει μέτρα για να θωρακίσει νομικά το αστικό κράτος και να δώσει μια “νόμιμη” έκφραση στην άσκηση βίας. Για να επιβάλει την πολιτική του αυταρχισμού και της καταπάτησης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών προχωρά σε μια επικοινωνιακή εκστρατεία δημαγωγίας και εξαπάτησης. Τα κυβερνητικά επιτελεία, αξιοποιώντας τις πολύτιμες υπηρεσίες που απλόχερα προσφέρουν οι μεγάλοι δημοσιογραφικοί όμιλοι, επιχειρούν να ενεργοποιήσουν στα πλατιά λαϊκά κοινωνικά στρώματα τα πιο συντηρητικά αντανακλαστικά, να καλλιεργήσουν τα πιο φοβικά σύνδρομα, προβάλλοντας δήθεν αγανακτισμένους μικροεπιχειρηματίες και μαγαζάτορες που ασφυκτιούν τάχα από τους “κλειστούς δρόμους λόγω διαδηλώσεων”, υπερπροβάλλοντας την περιθωριακή και εχθρική, προς το λαϊκό κίνημα, δράση των “μπαχαλάκηδων”.

Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να δημιουργήσει συνθήκες σιγής νεκροταφείου στην κοινωνία, ώστε να επιβάλει την πολιτική της πιο σκληρής καταπίεσης των εργαζομένων, της σύνθλιψης των όποιων κατακτήσεων άφησε όρθια η μνημονιακή θύελλα της τελευταίας δεκαετίας, της ασύδοτης κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου, ντόπιου και ξένου, της εξάρτησης και της υποτέλειας από τα δεσμά των ξένων αφεντικών της. Το χτύπημα των δημοκρατικών δικαιωμάτων, η στοχοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, η ποινικοποίηση της Αριστεράς, η ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής είναι ο αναγκαίος μοχλός για την επιβολή της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής.

Η υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών αποτελεί μέλημα κύριας σημασίας για το λαϊκό κίνημα. Τα δικαιώματα στην απεργία και τη διαδήλωση κατακτήθηκαν με πολύχρονους αγώνες και θυσίες του εργατικού και λαϊκού κινήματος, με την καθοριστική και πρωτοπόρα συμβολή και δράση της αριστεράς και του κομμουνιστικού κινήματος. Μέσα στις σημερινές συνθήκες που η κυβέρνηση της ΝΔ εντείνει την αντιλαϊκή πολιτική της φτώχειας και της υποτέλειας, που οργιάζει η κρατική βία και καταστολή, είναι ανάγκη ο λαός και οι εργαζόμενοι να δώσουν τη δική τους αγωνιστική απάντηση. Μόνο μέσα από την οργανωμένη πάλη τους για την υπεράσπιση των ζωτικών τους συμφερόντων μπορεί να μπει φραγμός στην αντιλαϊκή επέλαση και ταυτόχρονα να προασπίσουν τα δημοκρατικά τους δικαιώματα και ελευθερίες. Κάτω τα χέρια την διαδήλωση και την απεργία!

Μ-Λ ΚΚΕ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το