Μ-Λ ΚΚΕ Κομματική οργάνωση  Ικαρίας

Στην Ικαρία στα πλαίσια της πανελλαδικής παρέμβασης του Μ-Λ ΚΚΕ για την υγεία και στο μέτρο του δυνατού, κολλήθηκαν αφίσες στο Νοσοκομείο, Κέντρο Υγείας, σούπερ μάρκετ, χωριά και ρίχτηκαν  τρικάκια με τα αιτήματα για την υγεία και την εργασία.

Θεωρούμε αναγκαίο να σταθούμε σε σχόλια που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, με αφορμή  την προσπάθεια μας να αναδείξουμε με τα ελάχιστα μέσα που διαθέτουμε, τα σοβαρά προβλήματα στην υγεία αλλά και τους νόμους, τα διατάγματα, τις ΠΝΠ που ολοταχώς προωθεί η κυβέρνηση με στόχο την ενίσχυση των μεγαλοεργοδοτών και το τσάκισμα κάθε δικαιώματος των εργαζομένων, της νεολαίας, όλου του λαού. Με άλλοθι τον κορονοιό.

Είπαν:

Α) Οι συκοφάντες: «Που βρίσκουν τα λεφτά;». Σε αντίθεση με όλα τα κόμματα που ίσως στηρίζουν η ψηφίζουν αυτοί που απορούν, δεν πήραμε κι ούτε θα πάρουμε ποτέ από τον κρατικό κορβανά ούτε ένα ευρώ, όπως αυτά που μοιράστηκαν όλα τα κόμματα εν μέσω πανδημίας, (κοντά 14 εκ.) και δεν μίλησε κανείς. Δεν έχουμε κρατικοδίαιτα επαγγελματικά στελέχη. Τα λεφτά τα βρίσκουμε εκεί που τα έβρισκαν πάντα τα πραγματικά αριστερά κόμματα, στα μέλη και τους φίλους. Οι διαχρονικές συκοφαντίες αυτού του είδους επιδίωκαν και επιδιώκουν να καλύψουν τη γύμνια ενός πολιτικού αντίλογου.

Β) Αυτοί που αγωνιούν: «Μα καλά μέσα στην καραντίνα πετούσαν τρικάκια;». Τι να πούμε ευτυχώς που δεν μας είδαν! Ορισμένοι έχουν ελάχιστες αντιστάσεις στις συνεχείς παραινέσεις απ’ όλα τα κανάλια, (γι αυτό δόθηκαν και σ αυτά κάμποσα εκ.), να καταγγέλλουν κι ακόμα να ενοχοποιούν τον διπλανό τους, ότι φέρει ατομική ευθύνη αν βγει έξω αν κολυμπήσει ακόμα κι αν αρρωστήσει όπως έγινε με τον 25χρονο. Έγκλειστοι, με μια απάνθρωπη καθημερινή τρομοκρατία πέφτουν θύματα της προσπάθειας της κυβέρνησης να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες της για το σύστημα υγείας που ακόμα και τώρα το αφήνει στην τύχη του, με όλο το προσωπικό ακάλυπτο η με πάμφθηνα άχρηστα μέσα προστασίας όπως κατάγγειλε προμηθευτής κι ακόμα να προλάβει όσο είμαστε  φιμωμένοι να περάσει όλα τα αντεργατικά μέτρα.

Γ) Οι « οικολόγοι»: Αυτοί ανατρίχιασαν με την ρύπανση από τα τρικάκια! Μάλλον δεν βλέπουν την καθημερινή ρύπανση του μυαλού και της ψυχής που εκπορεύεται συστηματικά απ όλα σχεδόν τα ΜΜΕ. Ούτε βλέπουν τους τόνους τα σκουπίδια δίπλα στις πόλεις και τα χωριά, τις χωματερές αυτοκινήτων ηλεκτρικών συσκευών,  μπαζών, τη μετατροπή πεδιάδων και βουνών σε κρανίου τόπο, σπαρμένο με την «πράσινη ενέργεια» που δεν αφήνει ούτε χορταράκι. Την ρύπανση του αέρα, του νερού, της θάλασσας. Αν τα βλέπουν όλα αυτά και πολλά άλλα και βαφτίζουν ρύπανση την ελάχιστη δυνατότητα που έχουμε να διαδίδουμε τις πολιτικές μας θέσεις, τότε ταυτίζονται απόλυτα με το κυνηγητό του αριστερού λόγου που έχουν ξαμολήσει οι κυβερνήσεις, στέλνοντάς μας συνεχώς πρόστιμα για τις αφίσες μας που τάχα ρυπαίνουν το ρημαγμένο περιβάλλον.

Μ αυτά και μ άλλα στο παρελθόν, προβληθήκαμε σαν νησί για κάποιες θλιβερές πανάθλιες πρωτιές. Δεν προβάλλονται ποτέ από τα κανάλια οι μαζικοί, συχνά αποτελεσματικοί αγώνες, ευτυχώς των πολλών, για την υγεία, την πρόνοια, την παιδεία, τους ΧΑΔΑ….  Ας προβληματιστούμε. Για να πατάνε πάνω μας, μας θέλουνε σκυφτούς και φοβισμένους.

Λέγαμε, λέμε, θα λέμε και θα διαδίδουμε με κάθε τρόπο και μέσον τις πολιτικές μας θέσεις. Αυτό το δικαίωμα δεν είναι διαπραγματεύσιμο! Δεν φιμωνόμαστε, δεν τρομάζουμε κι όταν η κυβέρνηση μέσα στην πανδημία νομοθετεί τα πιο σκληρά μέτρα εναντίον μας, θα πρέπει να ετοιμαζόμαστε κι εμείς για σκληρούς αγώνες. Καλούμε όλες και όλους να στηρίξουμε με κάθε τρόπο και μέσον, την νέα κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών στις 28 Απρίλη. Γιατί ο ιός είναι εδώ. Και τα δημόσια νοσοκομεία, στα οποία όλοι τώρα προσφεύγουν, (Αφού ο ιδιωτικός τομέας υγείας και ασφάλισης δεν έχει λέει στις συμβάσεις της τον Covid-19!!), είναι ακάλυπτα από προσωπικό, υποδομές, μέσα προστασίας.

Απρίλης ΄2020

Μ-Λ ΚΚΕ (Κ.Ο. Ικαρίας)

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το