Ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ

Όλοι στα Προπύλαια σήμερα Σάββατο 5:30 μ.μ. στη συγκέντρωση – διαδήλωση ενάντια στην τουρκική εισβολή στη Συρία. -Συμπαράσταση στον Κουρδικό και Συριακό λαό

Καταγγέλλουμε την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία και το νέο έγκλημα σε βάρος του λαού της

Με μια επίδειξη δύναμης, την Τετάρτη 9 Οκτώβρη, οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις ξεκίνησαν το σφυροκόπημα των συριακών εδαφών εισβάλλοντας στη Συρία, σκορπώντας το θάνατο στον πολύπαθο κουρδικό και συριακό λαό. Πρόκειται για τη δεύτερη στρατιωτική πολεμική επιχείρηση μέσα σε δύο χρόνια, έπειτα από την εισβολή και κατάληψη του Αφρίν τον Γενάρη του 2018.

Η κυβέρνηση της Τουρκίας προχώρησε στη νέα στρατιωτική εισβολή έχοντας το “πράσινο φως” από τις ΗΠΑ αλλά και την ανοχή της Ρωσίας, την ώρα που το σκηνικό των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και ανταγωνισμών με επίκεντρο τη Συρία και τον περσικό κόλπο απειλεί να μετατρέψει ολόκληρη την περιοχή σε ένα θέατρο πολιτικο-στρατιωτικών συγκρούσεων και αντιπαραθέσεων.

Η στρατιωτική αυτή επίθεση, αποτελεί έμπρακτη επιβεβαίωση των γνωστών τώρα και δυο χρόνια διακηρύξεων των εκπροσώπων της άρχουσας τάξης της Τουρκίας για «αναθεώρηση» της Συνθήκης της Λοζάνης, που θέτουν ζήτημα αλλαγής συνόρων, τόσο στα νότιο- ανατολικά σύνορα της Τουρκίας, αποσπώντας με πόλεμο εδάφη από τη Συρία και το Ιράκ, όσο και στα δυτικά, οριοθετώντας και «φωτογραφίζοντας» τα σύνορα της «γαλάζιας πατρίδας» στη μέση του Αιγαίου πελάγους και απειλώντας ταυτόχρονα προκλητικά την Κύπρο με επανάληψη της εισβολής του 1974.

Οι Κούρδοι που πίστεψαν στην «προστασία» των ΗΠΑ, διαπιστώνουν τώρα πως οι «σύμμαχοί» τους δεν δίστασαν στιγμή να τους παραδώσουν στο λεπίδι του Ερντογάν, όπως είχαν κάνει και με την Κύπρο το 1974, γιατί για τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό η απομάκρυνση της Τουρκίας από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ θα επέφερε ανεπανόρθωτο πλήγμα στα γεωστρατηγικά τους συμφέροντα στη Μέση Ανατολή, την Ανατολική Μεσόγειο, τα Βαλκάνια, τον Εύξεινο Πόντο και τον Καύκασο.

Η ανησυχία που τάχα εκδηλώνουν τώρα οι ηγέτες των μεγάλων ιμπεριαλιστικών χωρών της ΕΕ με αφορμή την τουρκική στρατιωτική εισβολή στη Συρία δεν αφορά στο λαό της Συρίας και στην ειρήνη στην περιοχή. Αυτό που προκαλεί την ανησυχία τους είναι η διατάραξη των πολιτικών και γεωστρατηγικών συμφερόντων τους στην περιοχή.

Το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει τη νέα στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας στη Συρία. Εκφράζει την αλληλεγγύη του στον πολύπαθο κουρδικό και συριακό λαό. Καλεί το λαό, τους εργαζόμενους και τη νεολαία να δυναμώσουν τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα τους ενάντια στη φιλοπόλεμη πολιτική των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και των ντόπιων λακέδων τους.

Μόνο ο κοινός αντιπολεμικός- αντιιμπεριαλιστικός αγώνας των λαών της περιοχής και η πάλη ενάντια στην πολιτική του αντιδραστικού εθνικισμού και επεκτατισμού των κυρίαρχων τάξεων, μπορεί να ενώσει τους λαούς στον αγώνα για την κατάκτηση της εθνικής τους ανεξαρτησίας και την οριστική απαλλαγή από τα ιμπεριαλιστικά δεσμά.

Κάτω ο πόλεμος! – Αλληλεγγύη στο λαό της Συρίας!

Κοινός αγώνας των λαών ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό!

Έξω οι φονιάδες των λαών Αμερικάνοι!

Μ-Λ ΚΚΕ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το