Νέο περιστατικό μεταξύ εργοδότη και εργαζόμενου έρχεται στο φως της δημοσιότητας, αυτή τη φορά στο Ηράκλειο. Εργαζόμενος σε καφετέρια κατήγγειλε ότι ο ιδιοκτήτης τον απείλησε με όπλο όταν ζήτησε τα δεδουλευμένα του.

Νέα καταγγελία από εργαζόμενο έρχεται στο φως μετά τα όσα είπε 19χρονος εκπαιδευόμενος μάγειρας για όσα γίνονταν στην κουζίνα γνωστού εστιατορίου στην Κέρκυρα όπου έκανε την πρακτική του.

Τη νέα καταγγελία έφερε στο φως το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου (ΕΚΗ) και το Σωματείο Επισιτισμού -Τουρισμού Ηρακλείου, ενώ ο εργαζόμενος απευθύνθηκε και στην Επιθεώρηση Εργασίας, λέγοντας πως ο ιδιοκτήτης καφετέριας στην οποία εργαζόταν σε τουριστική περιοχή του Ηρακλείου, τον απείλησε με όπλο, όταν ζήτησε τα δεδουλευμένα του.

Όπως αναφέρει το ekriti.gr, ο Στέλιος Βοργιάς, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως ο εργαζόμενος μετά από έλεγχο που έκανε το ΙΚΑ, ενημερώθηκε ότι δεν τον ασφαλίζουν.

Έτσι, απευθύνθηκε αμέσως στον εργοδότη του για να διευθετήσει το ζήτημα και όπως κατήγγειλε ο ίδιος, εκείνος τον απείλησε με όπλο.

«Καταδικάζουμε το περιστατικό και εξηγούμε ότι το Εργατικό Κέντρο δεν εκβιάζεται και τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές», ανέφερε ο κ. Βοργιάς.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε και η Επιθεώρηση Εργασίας και ο εργαζόμενος διεκδικεί την ασφάλισή του και τα δεδουλευμένα του.

Δείτε και αυτό:

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το