Κατά πως φαίνεται εξακολουθεί ο 80χρονος πλέον αγωνιστής Θόδωρος Καραβασιλικός να αποτελεί δημόσιο κίνδυνο οπότε πρέπει και να τιθασευτεί. Γι’ αυτό και χθες καταδικάστηκε σε πέντε μήνες φυλάκισης με τριετή αναστολή γιατί επιτέθηκε, όντας τότε 74 χρονών και παρά το σακατεμένο του από παλαιότερο ατύχημα πόδι, σε μια διμοιρία ΜΑΤ. Μόνος του!

Ο μπάρμπα Θόδωρος είχε συλληφθεί στις 10 Ιουλίου 2013, τη μέρα της προφυλάκισης δύο αγωνιστών από την Ιερισσό που κατηγορούνταν για τον εμπρησμό στο εργοτάξιο της “Ελληνικός Χρυσός” στις Σκουριές.

Η απάντηση της κυβέρνησης Σαμαρά στις διαμαρτυρίες των κατοίκων της Μεγάλης Παναγίας για την προφυλάκιση των συναγωνιστών τους ήταν διμοιρίες ΜΑΤ, δακρυγόνα άφθονο ξύλο και συλλήψεις.

Τον μπάρμπα-Θόδωρο τον συνέλαβαν, τον σάπισαν στο ξύλο και τον έστειλαν δεμένο στην Ασφάλεια και έπειτα στο Γενικό Νοσοκομείο Πολυγύρου όπου νοσηλεύθηκε αυστηρά φρουρούμενος για έξι μέρες. Η αστυνομία απαγόρευσε τις επισκέψεις στον τρομοκράτη-παππού, για να μην φωτογραφίσει κανείς τα τραύματα στο κεφάλι και το σώμα του.  Η διάγνωση ήταν:

1) Εγκεφαλική Διάσειση
2) Οίδημα και εκχύμωση βλεφάρων άμφω
3) Τραυματικό υπόσφαγμα άμφω
4) Τραυματική απόπτωση ενδοθηλίου κερατοειδούς χιτώνος
5) Εκ του βυθού του οφθαλμού
α) δεξιός οφθαλμός περιθηλιαία φλογοειδής αιμορραγία στη 12η ώρα
β) οίδημα στην ωχρά κηλίδα και
γ) υποαμφιβληστροειδής αιμορραγία στην 6η ώρα

Η απάντηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σε όλες τις εκδοχές από τον Γενάρη του 2015, συνέχισε να είναι η καταστολή αλλά και η συνέχιση των διώξεων. Την προηγούμενη φορά , τον Μάη του 2017, ο μπάρμπα Θόδωρος καταδικάστηκε σε 12μηνη φυλάκιση με αναστολή.

Δεν ξεχνά το σύστημα τους πραγματικούς λαϊκούς αγώνες και φροντίζει με κάθε ευκαιρία να θυμίζει ποια είναι η τύχη όλων όσων τολμήσουν να στραφούν ενάντια σε σημαντικές επιλογές του. Οι συλλήψεις, οι διώξεις, οι δίκες και καταδίκες δεν είναι μόνο θέμα των κατασταλτικών και διωκτικών αρχών του κράτος, είναι θέμα κεντρικής πολιτικής επιλογής.

Ο μπάρμπα Θόδωρος λοιπόν καταδικάστηκε για άλλη μια φορά για:

1) παρακώλυση συγκοινωνιών από κοινού με άγνωστους δράστες,
2) διατάραξη της κοινής ειρήνης από κοινού πάλι με άγνωστους δράστες
3) όπως και αντίσταση.

Εδώ δείγμα από τα αποτελέσματα της… αντίστασής του κατά της αρχής
Μερικά από τα …”παλικάρια” που έδειρε ο μπάρμπα Θόδωρος!

Πηγή: antigeitonies3.blogspot.com

Δείτε και αυτό:

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το