Το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της Συρίας, SANA, μετέδωσε ότι η αεροπορική άμυνα της χώρας αντιμετώπισε «ισραηλινή επιθετικότητα από τον εναέριο χώρο του Λιβάνου» και αναχαίτισε πολλούς πυραύλους κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Το πρακτορείο δεν διευκρίνισε τι είδους θέσεις στοχοθέτησαν οι πύραυλοι, που εκτοξεύθηκαν λίγο πριν από τα ξημερώματα, διαβεβαίωσε πάντως ότι η συριακή αντιαεροπορική άμυνα αναχαίτισε και κατέστρεψε έναν αριθμό πυραύλων πριν πλήξουν τους στόχους τους.

Σύμφωνα με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Συρίας, για ακόμη μια φορά τα ισραηλινά αεροσκάφη, χρησιμοποίησαν τον εναέριο χώρο του Λιβάνου, για να εξαπολύσουν τους πυραύλους τους. 

Μια στρατιωτική πηγή ανέφερε σε δήλωσή της στο SANA ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 4.55 π.μ. σήμερα, τα ξημερώματα, ενώ οι περισσότεροι πύραυλοι αναχαιτίστηκαν. Η πηγή πρόσθεσε ότι η ζημιές από τους πυραύλους που περιορίστηκε σε κάποιες υλικές ζημιές, χωρίς ανθρώπινα θύματα.

Το Ισραήλ, το οποίο σπανίως επιβεβαιώνει τις επιχειρήσεις που διεξάγει στο έδαφος της εμπόλεμης Συρίας, διαμηνύει συχνά ότι δεν θα επιτρέψει η συριακή επικράτεια να μετατραπεί σε ιρανικό προγεφύρωμα. Τους τελευταίους μήνες, οι αεροπορικές επιδρομές στη Συρία που αποδίδονται στο Ισραήλ έχουν πολλαπλασιαστεί και είχαν σε αρκετές περιπτώσεις θύματα.

Πηγή: SANA, ΑΠΕ-ΜΠΕ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το