Τις ρατσιστικές του απόψεις με αφορμή το προσφυγικό εξέφρασε γι’ άλλη μια φορά ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, σε εκπομπή στον ΣΚΑΪ, που μίλησε για μετανάστες που «εισβάλλουν» στη χώρα.

Μιλώντας περί ασφάλειας αλλά και περί αγάπης για την πατρίδα, ο δημοσιογράφος και βουλευτής της ΝΔ άρχισε να ξεδιπλώνει τις ρατσιστικές του απόψεις προσπαθώντας να περιγράψει την άφιξη προσφύγων στη χώρα μας ως «εισβολή στο σπίτι». Είπε χαρακτηριστικά: «Το να απωθήσω έναν εισβολέα από το σπίτι μου δεν στρέφεται εναντίον του εισβολέα. Μπαίνει στο σπίτι μου».

Η επιλογή της λέξης εισβολέα προκάλεσε την παρέμβαση του παρουσιαστή, Γιώργου Ευγενίδη, ο οποίος είπε στον κ. Μπογδάνο: «Είναι εισβολέας; Καλά, καθίστε τώρα. Ένα λεπτό, ένα λεπτό. Τι εισβολέας; Μην λέμε τώρα για εισβολείς». Με τη συμπαρουσιάστριά του, Μάιρα Μπάρμπα να συμπληρώνει ότι «Είπε εισβολέας στο σπίτι. Άστο, αφού αυτό πιστεύει». Ωστόσο κανείς από τους δύο παρουσιαστές δεν μίλησε για ρατσισμό, εκτός από τον καλεσμένο δημοσιογράφο Φοίβο Κλαυδιανό που είπε ότι η άποψη του Μπογδάνου έχει ιδεολογία ξενοφοβική και ρατσιστική.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το