Κομματική σύσκεψη του Μ-Λ ΚΚΕ

Σύσκεψη στελεχών του κόμματος πραγματοποιήθηκε στις 21 Δεκέμβρη με κεντρικό άξονα συζήτησης τα ζητήματα της κομματικής οικο­δόμησης και της οργανωτικής ανάπτυξης του Μ-Λ ΚΚΕ.

Παράλληλα δόθηκε βάρος στην εξέταση της πολιτικής κατάστασης όπως διαμορφώνεται στην χώρα μας και στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής λεκάνης της Μεσογείου και ιδιαίτερα γύρω από τα ελληνοτουρκικά ζητήματα.

Τα ζητήματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων βρίσκονται στην πιο οξυμένη τους μορφή μετά την κρίση των Ιμίων το 1996 και τώρα μετά τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης παρουσιάζονται με ακόμη μεγαλύτερη ένταση, σε παρατεταμένη διάρκεια, σε ένα πολύ πιο ασταθές περιβάλλον, πόσο μάλλον μετά τη δολοφονική ενέργεια των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν που ρίχνει λάδι στη φωτιά και απειλεί με ανάφλεξη την περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Για τα ζητήματα αυτά που με ανησυχία παρακολουθεί ο ελληνικός λαός, της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας στην περιοχή και του αυξανόμενου αντα­γωνισμού των μεγάλων δυνάμεων, για την τουρκική αμφισβήτηση των συνόρων, για την υποτελή στάση της ελληνικής κυβέρνησης αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις – συζητήσεις για την παρουσίαση των θέσεων του Μ-Λ ΚΚΕ από όλες τις κομματικές οργανώσεις το επόμενο διάστημα.

Αν η κυβέρνηση υιοθετεί τη στάση του υποτακτικού κολαούζου όπως περίτρανα αποτυπώθηκε και στο ταξίδι του Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, στο εσωτερικό της χώρας, με πρόσχημα την καταπολέμηση της εγκληματικότητας παριστάνει το λιοντάρι, έχοντας αμολήσει τους πραιτωριανούς της αστυνομίας σε ένα όργιο κρατικής καταστολής και αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας. Υψώνοντας το δόγμα του «νόμου και της τάξης» χτυπάει το δικαίωμα στην απεργία, στη συνδικαλιστική οργάνωση, χτυπάει το δικαίωμα της διαδήλωσης και επιβάλλει εξοντωτικά πρόστιμα σε οργα­νώσεις και σε ανθρώπους της αριστεράς.

Αυτός ο «νόμος» και αυτή η «τάξη» είναι το αναπόσπαστο συμπλήρωμα της πολιτικής της κατεδάφισης των λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, της πολιτικής της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και ασυδοσίας, της ελευθερίας του μεγάλου κεφαλαίου να τσαλαπατά τον εργαζόμενο λαό.

Καμιά κανονικότητα δε θα υ­πάρ­ξει στο μνημονιακό κόσμο της πείνας και της φτώχειας, με τα ματωμένα πλεονάσματα, και τα ψίχουλα που μοιράζουν, σαν ασπιρίνη στον καρκίνο.
Και καμιά «κανονικότητα» δε μπορεί να υπάρξει με το λαό στριμωγμένο στη γωνία, με τις πολιτικές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα καρατομημένα.

Το Μ-Λ ΚΚΕ καλεί τα μέλη και τους φίλους, τη νέα χρονιά, το 2020, να παλέψουμε ενάντια στην πολιτική της υποταγής της κυβέρνησης και των κομμάτων της ολιγαρχίας, ενάντια στη μνημονιακή υποδούλωση και την πολιτική της φτώχειας, ενάντια στην πολιτική του αυταρχισμού και της αστυνομικής καταστολής.

Να παλέψουμε κόντρα στις ψευτοαριστερές αντιλήψεις και από­ψεις που σκορπίζουν την απογοήτευση και την αποστράτευση.

Να κάνουμε ένα βήμα στον δύσκολο αλλά αληθινά ελπιδοφόρο δρόμο της ανασυγκρότησης του αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος.

Να κρατήσουμε σφιχτά και να δυναμώσουμε το νήμα της σύνδεσης του Μ-Λ ΚΚΕ με τους εργαζόμενους και τους νέους, με το λαϊκό κόσμο που βρίσκεται γύρω μας.

Τη χρονιά που ανοίγεται μπροστά μας να τεθούν πιο αποφασιστικά στο επίκεντρο της προσοχής της δουλειάς του κόμματος τα ζητήματα της οργανωτικής πολιτικής και ιδιαίτερα αυτά που σχετίζονται με την ιδεολογικοπολιτική και οργανωτική ενίσχυση των δεσμών με τον κόσμο.
Σε δύσκολες συνθήκες, και παρά τις μικρές του δυνάμεις, το Μ-Λ ΚΚΕ, με αντοχή και σταθερότητα, πέρασε μέσα από πυκνές αγωνιστικές και πολιτικές μάχες και έδειξε ότι είναι μια μάχιμη κομμουνιστική δύναμη με ιδεολογικοπολιτικά και αγωνιστικά εφόδια που του επιτρέπουν να προχωρά, ξεπερνώντας σοβαρές δυσκολίες και υ­ποκειμενικές αδυναμίες.

Έχουμε τις δυνατότητες και υπάρχουν οι προϋποθέσεις να κάνουμε στέρεα βήματα μπροστά και να παλέψουμε από καλύτερες θέσεις.
Διαπιστώνεται γύρω από το Μ-Λ ΚΚΕ η ύπαρξη ενός α­ξιό­λογου αριθμητικά και ποιοτικά δυναμικού, νέων και παλιών συναγωνιστών, και αποτελεί καθήκον για το επόμενο διάστημα για όλη την οργάνωση η ζωντανή, επίμονη και συστηματική επαφή με το δυναμικό αυτό.

Χωρίς καμιά υποτίμηση, ξεπερνώντας φόβους, δισταγμούς και αδυναμίες, το ξάνοιγμα στον κό­σμο, η σύσφιξη δεσμών, η τριβή με τα προβλήματά του, η συστηματική επαφή και όσμωση, η διακίνηση του κομματικού υλικού, η τολμηρή απεύθυνση και το αγωνιστικό κάλεσμα, πρέπει να αποτελέσουν κεντρικό στοιχείο της οργανωτικής πολιτικής του κόμματος για το επόμενο διάστημα.

Η σύσκεψη στελεχών συζητώντας διεξοδικά τα ζητήματα αυτά, διαπιστώνοντας δυνατότητες αλλά και αδυναμίες που υπάρχουν στον κρίσιμο τομέα της οργανωτικής ανάπτυξης αποφάσισε την διεξαγωγή πανελλαδικής πολιτικο – οργανωτικής σύσκεψης στην Αθήνα, στις 16 και 17 Μαΐου.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το