Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν πιέσεις για «εθελουσία έξοδο»

Σε νέα 48ωρη απερ­γία προ­χώρη­σαν οι ερ­γα­ζόμε­νοι του ομί­λου ΟΤΕ στις 19 και 20 Απρί­λη. Πρόκει­ται για τη 2η απερ­για­κή κι­νη­το­ποί­η­ση με­τά από αυ­τήν της 29ης Μάρ­τη, η οποία εί­χε ιδιαί­τε­ρη μα­ζι­κότη­τα.

Οι ερ­γα­ζόμε­νοι αντι­δρούν στην πο­λι­τι­κή του ομί­λου με τα προ­γράμ­μα­τα “εθε­λού­σιας” απόλυ­σης  που εξω­θούν πα­λιούς ερ­γα­ζόμε­νους με κα­το­χυ­ρω­μένα ερ­γα­σια­κά δι­καιώμα­τα εκτός εται­ρεί­ας.

Σε πα­λαιότε­ρη ανα­κοί­νω­σή του, το σω­μα­τείο έκα­νε λόγο ακόμη και για απει­λές σε βάρος ερ­γα­ζο­μένων, προ­κει­μένου να υπο­γράψουν την “εθε­λού­σια έξο­δο”, ενώ τα τη­λέφω­να και οι δια­φόρων ει­δών πιέσεις απο­τέλε­σαν κα­θη­με­ρι­νό φαι­νόμε­νο.

Την ίδια ώρα, οι ερ­γα­ζόμε­νοι αντι­τί­θε­νται στην πα­ρα­χώρη­ση το­μέων, όπως η φύ­λα­ξη, σε άλ­λες ιδιω­τι­κές εται­ρεί­ες, πράγ­μα που απο­τέλε­σε άλ­λω­στε και το έναυ­σμα για τις κι­νη­το­ποι­ή­σεις.

Χθες, Πα­ρα­σκευή, πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε συ­γκέντρω­ση έξω από το Διοι­κη­τι­κό Μέγα­ρο του ομί­λου, κα­θώς και πα­ρα­στάσεις έξω από κα­τα­στή­μα­τα και άλ­λες υπη­ρε­σί­ες.

Σε ανα­κοί­νω­σή της, η Ομο­σπον­δία Ερ­γα­ζο­μένων ΟΤΕ (ΟΜΕ-ΟΤΕ) ανα­φέρει για τη νέα 48ωρη απερ­γία:

“Πα­ρά τα ψήγ­μα­τα οπι­σθο­χώρη­σης που η Διοί­κη­ση φάνη­κε να κάνει και πα­ρόλο που μας δια­βε­βαί­ω­σε ότι κα­μία αιφ­νι­δια­στι­κή ενέρ­γεια δεν πρόκει­ται να συμ­βεί όσο εί­ναι σε ισχύ η Συλ­λο­γι­κή μας Σύμ­βα­ση, εκτι­μού­με ότι πρέπει να συ­νε­χί­σου­με τις κι­νη­το­ποι­ή­σεις μας πιο απο­φα­σι­στι­κά από πο­τέ, προ­κει­μένου να ανα­τρέψου­με τα σχέδια που πα­ρα­σκη­νια­κά εξυ­φαί­νουν.          

 ΣΥΜ­ΜΕ­ΤΕ­ΧΟΥ­ΜΕ ΟΛΟΙ δυ­να­μι­κά στη 48ωρη ΑΠΕΡ­ΓΙΑ, 19 & 20 ΑΠΡΙ­ΛΙΟΥ!           

Δη­λώνου­με «ΠΑ­ΡΩΝ» σε όλες τις απο­φάσεις που αφο­ρούν το πα­ρόν και το μέλ­λον μας.”

Ακόμη υπο­γραμ­μί­ζε­ται:             

“Η δύ­να­μή μας θα εί­ναι απάντη­ση σε όλα τα κα­τευ­θυ­νόμε­να δη­μο­σιεύ­μα­τα, σε όλο το κλί­μα τρο­μο­κρα­τί­ας που κυ­ριάρ­χη­σε στον Όμι­λο τον τε­λευ­ταίο και­ρό. ”      

Τα σχέδια της Deutsche Telekom

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες που έχουν έρ­θει στο φως της δη­μο­σιότη­τας, η ερ­γο­δο­σία της Deutche Telekom σχε­διάζει τη δη­μιουρ­γία τεσ­σάρων νέων θυ­γα­τρι­κών, με με­τα­φο­ρά σχε­δόν του 50% του προ­σω­πι­κού του ΟΤΕ. Αυ­τό ση­μαί­νει πως -με­τά και τα προ­γράμ­μα­τα “εθε­λου­σί­ας” απόλυ­σης-, ο ΟΤΕ, που σή­με­ρα απα­σχο­λεί πε­ρί τα 10.000 άτο­μα (μα­ζί με θυ­γα­τρι­κές), στο τέλος του έτους μπο­ρεί να βρε­θεί με πε­ρί­που 3.000 ερ­γα­ζο­μένους, το μι­κρότε­ρο αριθ­μό απα­σχο­λου­μένων στη μη­τρι­κή εται­ρεία με­τά  τη  με­τα­πο­λί­τευ­ση.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το