Για μια ακόμη φορά τα ΜΑΤ έδειξαν την αγριότητά τους απέναντι στους εκπαιδευτικούς ρίχνοντας δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης πάνω στα σώματα των διαδηλωτών. Αυτή τη φορά  το κάνιστρο δακρυγόνου πέρασε μέσα από τα ρούχα της  Μαθηματικού Βέτας Ρέππα από την Α’ ΕΛΜΕ Αθήνας, καίγοντάς τα μέχρι και τη φανέλα, και προκαλώντας της σοβαρό έγκαυμα με αποτέλεσμα να διακομισθεί στο νοσοκομείο. Ήταν βέβαια απευθείας βολή.

Σε ανακοίνωσή τους οι Παρεμβάσεις Εκπαιδευτικών ΠΕ-ΔΕ  τονίζουν: “Καταγγέλλουμε την προκλητική καταστολή που δέχθηκε η πορεία, όταν έφτασε στη Βουλή και απαίτησε την απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων και των ΜΑΤ και την είσοδο αντιπροσωπείας για να επιδώσει τα αιτήματα των απεργών εκπαιδευτικών. Η κυβέρνηση, για άλλη μια φορά, απάντησε με  ρίψη δακρυγόνων εξ επαφής στους διαδηλωτές, που προκάλεσε σοβαρά εγκαύματα σε διαδηλώτρια εκπαιδευτικό, τον τραυματισμό αρκετών συναδέλφων και τη δημιουργία σοβαρών αναπνευστικών προβλημάτων. Δεν πέρασαν παρά λίγα εικοσιτετράωρα, για να διαψευστούν περίτρανα οι υποκριτικές κυβερνητικές δηλώσεις”.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος – Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης καταγγέλλει “με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη νέα επίθεση που δέχθηκαν οι εκπαιδευτικοί στο σημερινό συλλαλητήριο της Αθήνας, ενάντια στο νομοσχέδιο για το σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών, από τα ΜΑΤ με την ευλογία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ξεκάθαρος είναι ο στόχος της,  αντίστοιχος και των προηγούμενων κυβερνήσεων: Να χτυπηθούν με κάθε τρόπο και μέσο όσοι αγωνίζονται προκειμένου να μη συνεχιστεί και να ενταθεί η ομηρία και ανεργία χιλιάδων συμβασιούχων και αδιόριστων, με αποτέλεσμα κάθε χρόνο να υπάρχουν χιλιάδες κενά στα σχολεία.

Ας βιαστεί και πάλι η Κυβέρνηση να βγάλει τη γνωστή υποκριτική της ανακοίνωση. Ο αγώνας συνεχίζεται”.

Αποπνικτική έγινε η ατμόσφαιρα όταν δυνάμεις των ΜΑΤ προχώρησαν σε χρήση δακρυγόνων προκειμένου να απωθήσουν διαδηλωτές, οι οποίοι προσπάθησαν να προχωρήσουν επί της Βασιλίσσης Σοφίας.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το