Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου, οι αστυνομικοί που συνόδευαν ασθενή κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας για ακούσια εξέταση, ζήτησαν από το νοσηλευτή της βάρδιας να εισέλθουν στο τμήμα. Eκείνος τους ενημέρωσε ότι θα πρέπει να προηγηθεί η εκτίμηση του ασθενούς από τους εφημερεύοντες ψυχιάτρους και μόνο τότε (ενδεχομένως) μπορεί να γίνει εισαγωγή του στο τμήμα και τους υπέδειξε το εξεταστήριο (που βρίσκεται εκτός του τμήματος) όπου θα έπρεπε να περιμένουν τον εφημερεύοντα ιατρό. Τότε ο προϊστάμενος αστυνομικός εξαγριώθηκε και χτύπησε με δύναμη την πόρτα απαιτώντας να εισέλθει άμεσα.
Όταν ο νοσηλευτής άνοιξε, ο προϊστάμενος αστυνομικός, σε μια προφανή προσπάθεια εκφοβισμού, ζήτησε τα στοιχεία ιατρού και νοσηλευτή και κατόπιν έδωσε εντολή στον αστυνομικό να ακινητοποιήσει και να περάσει χειροπέδες στο νοσηλευτή κατηγορώντας τον για «απείθεια και αντίσταση κατά της αρχής». Κάλεσαν μάλιστα και ενισχύσεις προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον «επικίνδυνο κακοποιό» της βάρδιας! Και όλα αυτά μπροστά στα μάτια έντρομων ασθενών του τμήματος που χρειάστηκε να διακομισθούν σε άλλες δομές!
Χρειάστηκε η παρέμβαση των υπολοίπων εργαζομένων του τμήματος, του Διευθυντή της κλινικής και του Διοικητή του Νοσοκομείου, που επικοινώνησε με τον αστυνομικό Διευθυντή, για να αποχωρήσουν οι αστυνομικοί.
Παρόμοιο περιστατικό, σε βάρος ψυχιάτρου στο Θριάσιο Νοσοκομείο είχε συμβεί πρόσφατα και προφανώς συνδέεται με την πολλαπλώς διακηρυγμένη πολιτική “νόμου και τάξης” της κυβέρνησης της ΝΔ, που έχει αποθρασύνει την αστυνομία, ώστε να παρανομεί για άλλη μια φορά σε Δημόσια Μονάδα Υγείας, παρόλο που ο νοσηλευτής εφάρμοσε τη διαδικασία που προβλέπεται στις ψυχιατρικές κλινικές.
Το περιστατικό καταδίκασαν με ανακοινώσεις τους πρωτοβάθμια σωματεία νοσοκομείων, ενώσεις γιατρών του δημοσίου αλλά και η ΠΟΕΔΗΝ.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το