Το δυστύχημα έγινε στις 8:10 το πρωί (τοπική ώρα), 80 χιλιόμετρα από τις ακτές της Τουρκίας, στη Μαύρη Θάλασσα. Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης των ναυτικών, ενώ οι νεκροί είναι τουλάχιστον έξι σύμφωνα με αναφορές.

Ναυτικό δυστύχημα έλαβε χώρα το πρωί της Δευτέρας στη Μαύρη Θάλασσα, όπου τουλάχιστον έξι άτομα σκοτώθηκαν έπειτα από τη βύθιση φορτηγού πλοίου.

«Ελικόπτερα διάσωσης έφθασαν στο σημείο. Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί επτά μέλη του πληρώματος, ενώ έχουν βρεθεί οι σοροί δύο θυμάτων» ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu τα θύματα είναι τουλάχιστον έξι. Το πλοίο “Canopus”, το οποίο έφερε σημαία Παναμά, κατευθυνόταν στην Τουρκία από το ρωσικό λιμάνι του Αζόφ μεταφέροντας κάρβουνο και εξέπεμψε σήμα κινδύνου ενώ βρίσκονταν σε απόσταση 148 χιλιομέτρων από τις ακτές της επαρχίας της Σαμψούντας, στο βορειοανατολικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας..

Το δυστύχημα έγινε στις 8:10 το πρωί (τοπική ώρα), 80 χιλιόμετρα από τις ακτές της γειτονικής χώρας.

Στο πλοίο  επέβαιναν εννέα Ουκρανοί, δύο Ρώσοι και δύο Αζέροι. Σύμφωνα με το TASS, το οποίο επικαλείται το γενικό προξενείο της Ρωσίας στην Κωνσταντινούπολη, ο ένας από τους δύο νεκρούς είναι ο ρώσος πλοίαρχος του Canopus.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το