Πρωτοβουλία συντονισμού Συλλόγων & Σωματείων –
Παράσταση Διαμαρτυρίας στο ΥΠΠΟΑ την Τρίτη 15/10

Να ανακληθεί ο δρομολογημένος περιορισμός της ελεύθερης πρόσβασής μας
σε Μουσεία, Μνημεία και Αρχαιολογικούς χώρους

Αγαπητοί συνάδελφοι,

ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων (Σ.ΕΚ.Α.) καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κεντρικό κτήριο του ΥΠΠΟΑ στην Αθήνα (Μπουμπουλίνας 20-22) το απόγευμα (17:00) της Τρίτης 15 Οκτωβρίου, καταγγέλλοντας τον δρομολογημένο περιορισμό της ελεύθερης πρόσβασής μας σε Μουσεία, Μνημεία και Αρχαιολογικούς χώρους.

Ο Σύλλογός μας θα εξακολουθήσει να συγκεντρώνει τα υπογεγραμμένα/σφραγισμένα ψηφίσματα στην ηλεκτρονική διεύθυνση sekarchaeologists@gmail.com, με πρόθεση να τα καταθέσει όλα μαζί στις 15 Οκτωβρίου, καλώντας το ΥΠΠΟΑ και την κυβέρνηση να ανακαλέσουν τη μεταρρύθμιση που ενεργοποιείται την 1η Νοεμβρίου.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, όλους τους θιγόμενους Συλλόγους και Σωματεία να ενισχύσουν την κοινή μας προσπάθεια, να υπογράψουν το ψήφισμα, να βρεθούν στην παράσταση διαμαρτυρίας, να διεκδικήσουμε συλλογικά την ανάκληση του δρομολογημένου περιορισμού της πρόσβασής μας σε Μουσεία, Μνημεία και Αρχαιολογικούς χώρους

Βάση ψηφίσματος

Να ανακληθεί ο δρομολογημένος περιορισμός στην ελεύθερη πρόσβαση πολλών κατηγοριών δικαιούχων σε Μουσεία, Μνημεία και Αρχαιολογικούς χώρους

Με το ΦΕΚ 2666, τεύχος Β΄, της 1ης Ιουλίου 2019, το οποίο θα έχει εφαρμογή από την 1η Νοεμβρίου 2019, αφαιρείται από μια σειρά μέχρι σήμερα δικαιούχων, το δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης σε Μουσεία, Μνημεία και Αρχαιολογικούς χώρους.

Ζητάμε να ΜΗΝ καταργηθούν οι άδειες ελεύθερης πρόσβασης για τις ακόλουθες κατηγορίες δικαιούχων:

«Φοιτητές και σπουδαστές των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, των Στρατιωτικών Σχολών ή ισότιμων Σχολών των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και των Σχολών Ξεναγών, με την επίδειξη της φοιτητικής-σπουδαστικής τους ταυτότητας».

«Πτυχιούχοι Ιστορικών και Αρχαιολογικών Τμημάτων των Φιλοσοφικών Σχολών καθώς και των Σχολών Αρχιτεκτονικής, των Ανώτατων Σχολών Καλών Τεχνών των Σχολών Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης, συμπεριλαμβανομένων και των Τεχνικών Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης, της ημεδαπής ή ισότιμων Σχολών των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και οι κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων των τμημάτων και των σχολών αυτών».

«Πτυχιούχοι Μουσειακών Σπουδών των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της ημεδαπής ή ισότιμων Σχολών των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και οι κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων των σπουδών αυτών».

«Οι επί συμβάσει υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων».

Επιπλέον, για τους επί συμβάσει υπαλλήλους του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, του Μουσείου Ακρόπολης και του Μουσείου Κανελλοπούλου να ανακληθεί η διατύπωση «Η ανανέωση του Δελτίου Ελεύθερης Εισόδου είναι δυνατή εφόσον συνεχίζεται η επαγγελματική σχέση με το ΥΠ.ΠΟ.Α., το Τ.Α.Π., το Μουσείο Ακρόπολης και το Μουσείο Κανελλοπούλου».

«Οι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί λειτουργοί της Α’ βάθμιας, Β’ βάθμιας και Γ’ βάθμιας εκπαίδευσης της ημεδαπής».

Επιπλέον, για τους αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς λειτουργούς της Α’ βάθμιας, Β’ βάθμιας και Γ’ βάθμιας εκπαίδευσης να ανακληθεί η διατύπωση «Η ανανέωση του Δελτίου Ελεύθερης Εισόδου είναι δυνατή εφόσον ασκούν το εκπαιδευτικό λειτούργημα».

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το