Στο Αρεταίειο Νοσοκομείο οι απολύσεις εκτραχύνονται. Όταν ότι η εργολαβική εταιρεία καθαρισμού το “Φάσμα” έχασε το έργο, απέλυσε όλο το προσωπικό (26 άτομα) και το πήρε η σύζυγός του, με την επωνυμία “azienda neta”, η οποία κράτησε μόνο όσους δέχτηκαν να παραιτηθούν οικειοθελώς από την προηγούμενη εταιρεία, ενώ όσους αρνήθηκαν τους έστειλε σε άλλα νοσοκομεία. Σε όλους έδωσε το δικαίωμα επιλογής, εκτός από ένα Παλαιστίνιο εργαζόμενο, πατέρα δύο παιδιών, γραμματέα της ένωσης Παλαιστινίων εργαζόμενων στην Ελλάδα, στον οποίο δήλωσε χωρίς περιστροφές: “Για σένα δεν έχω καμία θέση απασχόλησης, αν προκύψει κάποτε θα σε ειδοποιήσω. Υπόγραψε τώρα την αποζημίωσή σου και την απόλυσή σου”.

Για την υπεράσπισή του έχουν ενεργοποιηθεί ο σύλλογος του ΕΚΠΑ και τα σωματεία των νοσοκομείων Αιγινητείου, Αλεξάνδρας, Αρεταιείου, καθώς και η Ένωση Παλαιστινίων Εργαζομένων στην Ελλάδα και βεβαίως το κλαδικό καθαριστών/στριών Αττικής στο οποίο ανήκει ο εργαζόμενος.

Ζητούνται ψηφίσματα συμπαράστασης ενάντια στην απόλυση, για την επαναπρόσληψη του συνάδελφου.

Ας σημειωθεί ότι έγινε ήδη μία εργατική διαφορά, με θετική στάση από τον υπάλληλο της επιθεώρησης και ορισμό προθεσμίας  16/11/2018, για την οριστική απόφαση.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το