Δημοκράτες εργαζόμενοι

Το τελευταίο διάστημα έγινε και συνεχίζει να γίνεται πολλή κουβέντα για τις σχέσεις ΗΠΑ- Ελλάδας, με αφορμή μάλιστα την επίσκεψη του υπουργού εθνικής άμυνας Καμμένου και τις γνωστές του δηλώσεις ραγιαδισμού και υποτέλειας. Σύμφωνα με τις δηλώσεις αυτές επιθυμία του υπουργού και προέδρου των ΑΝΕΛ είναι να μετατραπεί όλη η χώρα σε μια ατελείωτη αμερικανονατοϊκή βάση!

Πρώτα απ’ όλα στην Ελλάδα δεν υπάρχουν μια-δύο στρατιωτικές αμερικανο-νατοϊκές βάσεις, αλλά όλη η Ελλάδα μετατρέπεται σε μια αμερικανο-νατοϊκή στρατιωτική βάση επίθεσης. Η βάση της Σούδας είναι αμερικανική ναυτική και αεροπορική βάση, ένα από τα σοβαρότερα στηρίγματα του 6ου Στόλου και έχει αναπτυχθεί σε σημείο κορεσμού ώστε να εξετάζεται η δημιουργία και άλλης βάσης στο Τυμπάκι της Κρήτης, γιατί ακόμη και η αεροναυτική βάση στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων δεν επαρκεί. Στη Λάρισα πέρα από τη Βάση των drones λειτουργούν τα νατοϊκά Στρατηγεία για την επιτήρηση των βαλκανικών χωρών και στρατηγείο επιφορτισμένο με άλλες αρμοδιότητες. Σχετικά με την Αλεξανδρούπολη έχουμε αναφερθεί ενώ πρέπει να αναφέρουμε και τη δράση της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας στη Νέα Σάντα στο Κιλκίς. Στον κατάλογο των βάσεων – αεροπορικού κυρίως προσανατολισμού – βρίσκονται οι βάσεις της Ανδραβίδας, του Άκτιου κ.α.

Με τις δηλώσεις του κυβερνητικού αξιωματούχου αποκαλύφθηκε ότι και για το Βόλο υπάρχει πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να εγκατασταθεί στρατιωτική χερσαία δύναμη πεζοναυτών, κάτι που έχει και μια ιδιαιτερότητα, αφού θα είναι οι πρώτες στρατιωτικές δυνάμεις που θα εγκατασταθούν σε κάποιο μέρος της χώρας. Μάλιστα ο Καμμένος προσπάθησε να δικαιολογήσει τις προθέσεις του λέγοντας ότι οι οικογένειες των 350 περίπου στρατιωτικών που θα εγκατασταθούν θα αφήνουν και κάποια χρήματα στην πόλη, φέρνοντας στη μνήμη μας άλλες εποχές που κάποιοι περίμεναν τον 6ο στόλο στον Πειραιά για να γεμίσουν τα καμπαρέ της πόλης!

Δημοκράτες εργαζόμενοι

Η μετατροπή της χώρας σε μια ατελείωτη αμερικανική βάση δεν είναι μια επιθυμία του Καμμένου. Είναι η κεντρική πολιτική της κυβέρνησης που τέτοια δουλικότητα, τέτοια ξενοδουλεία  δεν έχει ξαναγνωρίσει ο λαός μας. Η κυβέρνηση υποταγμένη στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ είναι πρόθυμη να δώσει τα πάντα για να εφαρμοστούν τα εγκληματικά σχέδια των ιμπεριαλιστών. Ο λαός μας έχει δώσει μεγάλες μάχες ενάντια στην πολιτική της εξάρτησης, ενάντια στην παρουσία των αμερικανονατοϊκών βάσεων στη χώρα μας. Έτσι λοιπόν και σήμερα οφείλει να συνεχίσει τον αγώνα αυτό ενάντια και στα σημερινά σχέδια των ιμπεριαλιστών. Καλούμε κάθε εργαζόμενο κάθε δημοκράτη να ενώσει τη φωνή του

-Για να μην εγκατασταθεί καμία στρατιωτική δύναμη στην πόλη μας

-Για να φύγουν οι βάσεις και ο φονιάδες των λαών αμερικάνοι από τη χώρα μας

Κ.Ο. Βόλου του Μ-Λ ΚΚΕ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το