Τα μέτρα για την επιδημία του κορονοϊού έχουν ανατρέψει τη συνηθισμένη ροή της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας. Η καραντίνα του «μένουμε σπίτι» έχει υψώσει μεγάλους φραγμούς στις ζωντανές επαφές, τις συναντήσεις και τις ανταλλαγές απόψεων των ανθρώπων, στην πολιτική ενημέρωση και την πληροφόρησή τους.


Μέσα σε αυτές τις έκτακτες συνθήκες, η έκδοση και η διακίνηση του ΛΑΪΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ και η μέσω αυτού προβολή των απόψεων του Μ-Λ ΚΚΕ βρίσκεται μπροστά σε νέα εμπόδια, τα οποία καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, στηριγμένοι όπως πάντα στις δικές μας δυνάμεις:

1. Η πολιτική πληροφόρηση μονοπωλείται από τα μεγάλα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα οποία διοχετεύουν την προπαγάνδα της κυβέρνησης και των συναινούντων στην πολιτική της κυρίαρχων αστικών δυνάμεων. Κλεισμένος στο σπίτι, ο κόσμος βομβαρδίζεται από μια ραδιοτηλεοπτική ενημέρωση που είναι, ουσιαστικά, κυβερνητικός μονόλογος. Ένας μονόλογος που εξωραΐζει την κυβερνητική πολιτική και προσπαθεί να συγκαλύψει τις ευθύνες της για όσα διαδραματίζονται. Που προσπαθεί να αποκρύψει και τα σημερινά πολιτικά πεπραγμένα της, τα οποία εξακολουθούν να υπονομεύουν τη λήψη των αναγκαίων υγειονομικών μέτρων προστασίας του λαού.

Εξαιτίας αυτής της ιδιαίτερης κατάστασης, η έκδοση και διακίνηση του ΛΑΪΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ έχει κρίσιμη σημασία. Είναι αναντικατάστατο μέσο για να διαδίδονται στην κοινωνία οι θέσεις του Μ-Λ ΚΚΕ, που προβάλλουν και στηρίζουν τα λαϊκά αιτήματα. Οι θέσεις του στα εσωτερικά και διεθνή γεγονότα, οι αποκαλύψεις, η κριτική και οι σχολιασμοί του για τα κυβερνητικά μέτρα, γι’ αυτά που πραγματικά συμβαίνουν μέσα στην πανδημία και για όσα διατυπώνουν άλλες πολιτικές δυνάμεις.

2. Ο ΛΑΪΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ είναι το κεντρικό μέσο που δίνει πολιτική κατεύθυνση στις δυνάμεις και τους οπαδούς του κόμματος, για το πώς να τοποθετηθούν και να κινηθούν σε κάθε συγκυρία. Που συμβάλλει στο συντονισμό, την επικοινωνία και ενοποιημένη πολιτική δράση τους, παντού όπου αυτές βρίσκονται.

Στις σημερινές συνθήκες, όπου έχουν προκύψει αυξημένες δυσχέρειες στην κανονική δράση και λειτουργία του κόμματος, όπου η ζωντανή επαφή έχει δυσκολέψει, ο ρόλος που επιτελεί η έκδοση, η διανομή και η αγορά του ΛΑΪΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ γίνεται ακόμα σημαντικότερος. Ο ΛΑΪΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ είναι το ισχυρό νήμα που δένει τη συνεχιζόμενη δράση του κόμματος. Θα πρέπει να κρατηθεί ακόμα πιο γερά, μέσα στη σημερινή έκτακτη συγκυρία, από όλα τα μέλη του κόμματος και να εξακολουθήσει να φτάνει σε κάθε φίλο και αναγνώστη μας.

3. Τα μέτρα για την επιδημία του κορονοϊού έχουν φέρει και θα φέρουν και άλλες συνέπειες που πλήττουν και θα συνεχίσουν να πλήττουν και την έκδοση και τη διανομή του ΛΑΪΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. Η συνέχιση της έκδοσης και της διανομής του απαιτεί και θα απαιτήσει αυξημένες προσπάθειες.

Προσπάθειες ώστε, μέσα στους νέους μεγάλους περιορισμούς που έχουν προστεθεί, με κάθε τρόπο, να διασφαλιστεί η εκτύπωση της εφημερίδας, η διανομή της, η τοποθέτησή της στα σημεία πώλησης, η πώλησή της.

Οι δυνάμεις του κόμματος που δουλεύουν στην εφημερίδα πέτυχαν γρήγορα -και αυτό πρέπει να καταγραφεί στο ενεργητικό του κόμματος- να ξεπεράσουν τα εμπόδια που εμφανίστηκαν στη σύνταξη και σελιδοποίηση της εφημερίδας. Το ίδιο πρέπει να γίνει και με το τύπωμα, τη διανομή και την τοποθέτηση του ΛΑΪΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ στα σημεία πώλησης.

Και για να γίνει αυτό θα πρέπει να διασφαλίσουμε τις αναγκαίες οικονομικές προϋποθέσεις.

Τα έξοδα της εφημερίδας μας καλύπτονται αποκλειστικά από τα έσοδα των πωλήσεών της και από την οικονομική στήριξη των μελών και φίλων του Μ-Λ ΚΚΕ. Για την κυκλοφορία της, είναι ζωτικής σημασίας η αγορά της από τα σημεία πώλησης.

Γι’ αυτό ζητούμε από όλους τους αναγνώστες μας να πηγαίνουν κάθε δεκαπέντε μέρες, που εκδίδεται η εφημερίδα μας, στα σημεία που πωλείται και να την αγοράζουν.

Τα περιοριστικά και απαγορευτικά μέτρα έχουν δημιουργήσει δυσκολία και στη διανομή της εφημερίδας, γιατί ένας αριθμός σημείων πώλησης (πρακτορεία, περίπτερα) έχει σταματήσει να λειτουργεί. Όποιος φίλος και αναγνώστης αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα ή δεν βρίσκει την εφημερίδα στο σημείο που την αγόραζε, παρακαλούμε, να καλεί και να μας ενημερώνει στα τηλέφωνα: 2108227992, 6976777951.

4. Ο ΛΑΪΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ καλείται να ανταπεξέλθει και στις πρόσθετες οικονομικές δυσκολίες που έχουν φέρει τα μέτρα για την επιδημία. Οι μαζικές απολύσεις εργαζομένων και οι περικοπές μισθών χτυπούν άσχημα το ήδη λεηλατημένο από τα μνημόνια λαϊκό εισόδημα. Καθώς αποκλειστική πηγή οικονομικής τήριξης της εφημερίδας μας είναι το λαϊκό εισόδημα, η ανάγκη να εξασφαλίσουμε τις οικονομικές προϋποθέσεις έκδοσης προβάλλει επιτακτική. Πρέπει να ανταποκριθούμε σε αυτήν και ζητούμε την οικονομική στήριξη όλων των αναγνωστών του ΛΑΪΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. Οικονομική στήριξη που ξεκινά πρώτα απ’ όλα από την τακτική αγορά της εφημερίδας μας από τα περίπτερα και τα πρακτορεία και από την καταβολή των συνδρομών.

5.  Όλες οι ανακοινώσεις και ενημερώσεις μας δημοσιεύονται και στις ηλεκτρονικές σελίδες του ΛΑΪΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ: https://www.m-lkke.gr/

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το