ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ N. HΡΑΚΛΕΙΟΥ

 

  • Να τιμήσουμε το αντιφασιστικό και πατριωτικό «ΟΧΙ» του λαού μας με τη μαζική αντίσταση στην αντιλαϊκή πολιτική της ιμπεριαλιστικής επικυριαρχίας (Η.Π.Α –Ν.Α.Τ.Ο –ΕΕ) και της λαϊκής εξαθλίωσης που τηρεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Α.Ν.Ε.Λ, με τη στήριξη όλων των κομμάτων του κεφαλαίου.
  • Να αντισταθούμε στο αντιλαϊκό καθεστώς της αμερικανοδουλείας που εφαρμόζει η κυβέρνηση, προωθώντας τα φιλοπόλεμα σχέδια των Η.Π.Α στην περιοχή και μετατρέποντας τη χώρα σε αμερικανο-νατοϊκή βάση επίθεσης στους γειτονικούς λαούς.
  • Καμία ανοχή στο «αριστερό» περιτύλιγμα της αντιλαϊκής πολιτικής που επιτείνει τα δεσμά της ιμπεριαλιστικής υποτέλειας και αφαιμάσσει το λαό.

 

Συνάδελφοι, εβδομήντα οκτώ  χρόνια από τον ηρωικό  αντιφασιστικό, εθνικο-απελευθερωτικό και  πατριωτικό  αγώνα του λαού μας,  το  παλλαϊκό   «όχι» ενάντια  στους ξένους κατακτητές και τη θηριωδία του  φασισμού εμπνέει και σφραγίζει  σήμερα την πάλη των εργατο-λαϊκών   στρωμάτων και της νεολαίας που βρίσκονται αντιμέτωποι  με μια βάρβαρη  πολιτική  υποτέλειας στους  ιμπεριαλιστές επικυρίαρχους, όπως επιβεβαιώνουν οι υποκλίσεις και οι υμνωδίες της «αριστερής» κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Α.Ν.Ε.Λ   στις Η.Π.Α,  στην πιο τρομοκρατική υπερδύναμη του Πλανήτη, της οποίας τα συμφέροντα προωθεί η κυβέρνηση  στα Βαλκάνια, την Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή, δίδοντας τα χείριστα δείγματα υποτέλειας και ..προσφοράς της χώρας στους  φονιάδες των λαών.

Στη βάση αυτή, ο «αριστερός» ΣΥΡΙΖΑ κηρύσσει τις Η ΠΑ ως «τιμώμενη» χώρα στη ΔΕΘ, προωθεί τους Ευρω-ατλαντικούς ιμπεριαλιστικούς  σχεδιασμούς  για την ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, παραδίδει τη φύλαξη των συνόρων στο ΝΑΤΟ, αναβαθμίζει τη συμφωνία για τη λειτουργία της Βάσης της Σούδας και ετοιμάζεται να δημιουργήσει νέες βάσεις του θανάτου στο Τυμπάκι, το Βόλο, τη Λάρισσα, την Αλεξανδρούπολη και την Κάρπαθο, εμπλέκοντας τη χώρα  ακόμα πιο πολύ στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα, αλυσσοδένοντας το λαό και τον τόπο με τα δεσμά της υποτέλειας και εξαγνίζοντας την εγκληματική δράση της πιο δολοφονικής δύναμης του πλανήτη.

Παράλληλα, η κυβέρνηση-πιστός φρουρός  των συμφερόντων της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ και της εγχώριας ολιγαρχίας-διατείνεται ότι διανύουμε την περίοδο της λήξης των μνημονίων, ενώ εφαρμόζει όλη την καταιγίδα των μνημονιακών μέτρων: έχει υποθηκεύσει τη χώρα για 90 χρόνια και παζαρεύει με τους επικυρίαρχους της ΕΕ την παραμονή της στην κυβερνητική εξουσία, εξαθλιώνοντας το λαό με τα αιματηρά πλεονάσματα και καταδικάζοντάς τον στην πείνα, την ανεργία, τη μετανάστευση  και την αμορφωσιά.

Τα μνημονιακά μέτρα-ισχυρό τεκμήριο του χαλκά της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης-παραμένουν σε ισχύ, ενώ αυξάνονται οι πολεμικές δαπάνες(η  Ελλάδα είναι η δεύτερη σε δαπάνες χώρα του ΝΑΤΟ, συγκριτικά με το ΑΕΠ).Την ίδια στιγμή  περικόπτονται δραματικά οι δαπάνες για την παιδεία,  επιβάλλονται μισθοί πείνας, τα σχολεία υπολειτουργούν, απαγορεύονται οι διορισμοί μονίμων και οι προσλήψεις των αναπληρωτών  γίνονται με το σταγονόμετρο, ενώ ετοιμάζεται το «νέο σύστημα» εξοβελισμού τους από την εκπαίδευση. Γιατί  στο «Νέο Λύκειο» της επίτασης των ταξικών φραγμών και της «Αξιολόγησης-Απόλυσης δεν έχουν θέση τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα.

Κατ’ αντίστοιχο τρόπο, δεν έχουν θέση στην πολιτική του «αριστερού» ΣΥΡΙΖΑ- που συγκυβερνά άριστα με τους ακροδεξιούς Α.Ν.Ε.Λ-τα δικαιώματα των προσφύγων και  των μεταναστών, των θυμάτων των  πολεμικών επεμβάσεων, έτσι ώστε στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσής τους να καταρρακώνεται κάθε έννοια σεβασμού στην ιστορική μνήμη,  την αντιϊμπεριαλιστική-φιλειρηνική  και  την αντιφασιστική δράση του λαού μας.

Παράλληλα, με ευθύνη της κυβέρνησης, οι εγκληματίες της φασιστικής συμμορίας της Χ. Αυγής παραμένουν ατιμώρητοι (τρία χρόνια διεξάγεται η δίκη τους..), ενώ το τέρας του φασισμού κάνει ξανά απειλητική την εμφάνισή του στη δήθεν δημοκρατική ΕΕ, όπως δείχνει η άνοδος  των φασιστικών και  των ακροδεξιών κομμάτων σε πολλές χώρες. Άνοδος που κάνει ακόμη πιο επίκαιρο το αντιφασιστικό ΟΧΙ του 40 -που εδραιωμένο στην ΕΑΜική  και ΕΛΑΣίτικη  αντίσταση- φώτισε και καθοδήγησε σωστά τον περήφανο αγώνα του λαού μας για την εθνική απελευθέρωση και την ανεξαρτησία από τον ιμπεριαλιστικό ζυγό, για τη δημοκρατία, το ψωμί, τη μόρφωση, την ειρήνη-φιλία και διεθνιστική αλληλεγγύη μεταξύ των λαών.

Ακολουθώντας τα βήματα των μαχητών του μεγάλου «όχι» και αφουγκραζόμενοι  τον αντιστασιακό παλμό της παρακαταθήκης τους, να αναπτύξουμε τη δική μας συλλογική πάλη για την αποτίναξη του ζυγού της ιμπεριαλιστικής επικυριαρχίας και  της λαϊκής εξαθλίωσης και να διεκδικήσουμε:

  • ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ
  • ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ-
  • ΝΑ ΜΗ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ Η ΧΩΡΑ ΣΕ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ
  • ΈΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΕΕ-Δ.Ν.Τ-ΝΑΤΟ
  • ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΕ.
  • ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΘΟΥΝ ΤΑ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ.
  • ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ-ΑΝΕΡΓΙΑΣ-ΑΜΟΡΦΩΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-Δ.Ν.Τ
  • ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ
  • ΕΙΡΗΝΗ-ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το