Μεγάλη αναταραχή έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του θεωρούμενου ως αρχηγού των νεοναζιστών στην Αυστρία Γκότφριντ Κιούσελ, για εθνικοσοσιαλιστικό παρελθόν του αντικαγκελάριου της χώρας, Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε. Ο Κιούσελ, ο οποίος εξέτισε πρόσφατα την ποινή που τού είχε επιβληθεί για ναζιστική δραστηριοποίηση, έδωσε συνέντευξη στο γερμανικό νεοναζιστικό περιοδικό «N.S. Heute» (Εθνικοσοσιαλισμός σήμερα), στην οποία εξέφρασε εκβιαστικούς υπαινιγμούς εναντίον του αντικαγκελάριου.

Ο Αυστριακός νεοναζί έδωσε συνέντευξη στους Γερμανούς ομοιδεάτες του, στην οποία σχολίασε την κατάσταση στην «Όστμαρκ», όπως αποκαλούσαν οι Γερμανοί ναζιστές την Αυστρία. Σε αυτήν, υπαινίσσεται ότι διαθέτει επιβαρυντικές πληροφορίες κατά του Στράχε, «τις οποίες ίσως χρειαστούμε ακόμη μία φορά…», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Συγκεκριμένα, δήλωσε πως ο νυν αντικαγκελάριος συμμετείχε σε αφισοκολλήσεις του τότε κινήματος «Στοπ στους ξένους». «Ο Στράχε ποτέ δεν είχε τη δική μας ομάδα αίματος, ωστόσο στα παρασκήνια έπαιζε τον μεγάλο εθνικοσοσιαλιστή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Στράχε, ηγέτης του ακροδεξιού αυστριακού Κόμματος της Ελευθερίας (FPO) που συγκυβερνά με το Συντηρητικό Κόμμα, δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο για τις δηλώσεις του Κιούσελ.

Και τα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης κάλεσαν τον αντικαγκελάριο να ασκήσει μήνυση κατά του Κιούσελ, αλλιώς να παραιτηθεί. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του γενικού γραμματέα του κόμματος των Σοσιαλδημοκρατών, Τόμας Ντρόζα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε χαρακτηριστικά πως «κάθε άλλο παρά εκπλήσσουν οι διασυνδέσεις του Στράχε με τον νεοναζιστικό χώρο, που είναι ήδη καλά τεκμηριωμένες. Ωστόσο με τις νέες δηλώσεις τίθεται το ερώτημα τι έχει στα χέρια του ο Κιούσελ πέρα από τα ήδη γνωστά, και αυτό από μόνο του είναι ανησυχητικό».

Δείτε και αυτό:

 

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το