Σεργιάνι στα στενά της Μυτιλήνης βγήκαν αργά χθες το βράδυ ακροδεξιοί, κάποιοι κρατώντας ρόπαλα και φορώντας κράνη ή κουκούλες, ψάχνοντας για πρόσφυγες και αλληλέγγυους καθώς τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση στη Λέσβο ήταν έκρυθμη.

Η Εφ.Συν. δημοσιεύει σχετικό βίντεο με ομάδα ακροδεξιών, ενώ κινείται στην παλιά αγορά, καθώς περνούν έξω από καφέ στο οποίο βρίσκονταν -μεταξύ άλλων – άτομα που είχαν συμμετάσχει νωρίτερα στην αντιφασιστική συγκέντρωση.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ομάδα περίπου 20 νεαρών επιτέθηκε και σε θαμώνες επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος όπου εκείνη την ώρα βρισκόταν φοιτητές και εργαζόμενοι και εθελοντές σε μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην αντιμετώπιση της προσφυγικής μεταναστευτικής κρίσης.

Πρόκειται για την ίδια ομάδα φασιστειδών, που με καλυμμένα τα πρόσωπα τους και με ρόπαλα, κυκλοφορούσαν χθες στο χωριό της Μόριας και έκαναν ελέγχους σε σπίτια και μαγαζιά για ξένους εθελοντές και εργαζόμενους σε ΜΚΟ.

Στο μεταξύ, με ανακοίνωση του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου της Μόριας έγινε γνωστό ότι το σχολείο θα παραμείνει κλειστό μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το