Αποτέλεσμα εικόνας για Νικόλ Μπενέκη

Για την κατηγορία ένταξης σε εγκληματική οργάνωση απολογήθηκε σήμερα στο εφετείο Αθηνών η Νικόλ Μπενέκη, πρώην αρραβωνιστικιά του Ι. Λαγού που δούλευε στα κεντρικά γραφεία της οργάνωσης στη λεωφόρο Μεσογείων. 

«Δεν ήμουν μέλος, ήμουν επαγγελματικό μέλος», ισχυρίστηκε  η Ν. Μπενέκη και συνέχισε λέγοντας ότι μόλις διέκοψε την προσωπική σχέση της με τον ανεξάρτητο πλέον ευρωβουλευτή, σταμάτησε να ψηφίζει Χρυσή Αυγή.

Αποτέλεσμα εικόνας για Νικόλ Μπενέκη

Σχετικά με τα βίντεο στα οποία έχει καταγραφεί να εκφωνεί ομιλίες στις τοπικές οργανώσεις της οργάνωσης, είπε ότι τις ομιλίες τις έγραφε όλες ο Ι. Λαγός και εκείνη τις εκφωνούσε επειδή «ήταν εντολή ανωτέρου μου.»

Πρόεδρος: Είστε μορφωμένη, δεν δίνετε την εικόνα να σας πει κάποιος «πάρε αυτό το χαρτί, πήγαινε στο βήμα και πες τα»

Μπενέκη: Μου αρέσει να είμαι πολύ τυπική στη δουλειά μου, ό,τι μου έλεγαν οι ανώτεροί μου το έκανα, ακόμα και να φτιάξω καφέ

Πρόεδρος: Δεν σας εξέφραζαν αυτά που λέγατε; Αν σας είχε προσλάβει το ΚΚΕ;

Μπενέκη: Τα ίδια θα έλεγα, η δουλειά είναι δουλειά

Για τις φωτογραφίες της με όπλα, που είναι μέρος της δικογραφίας, η κατηγορούμενη είπε ότι πρόκειται για το υπηρεσιακό όπλο του αδελφού της και την καραμπίνα του, την οποία διαθέτει νόμιμα γιατί είναι αστυνομικός. Η απάντησή της προκάλεσε την αντίδραση της έδρας, η οποία αναρωτήθηκε πώς είναι ένας αστυνομικός να φωτογραφίζει «για πλάκα» την αδερφή του με όπλα.

Όσο για τα μηνύματα που έχει ανταλλάξει με τον συγκατηγορούμενό της Ι. Λαγό μετά την επίθεση της Χ.Α. στο «Συνεργείο» και τα οποία έχει αποκαλύψει η «Εφ.Συν.» (Τα μηνύματα που «καίνε» τον Λαγό), χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση της προέδρου: 

Πρόεδρος: Για το μήνυμα «ο άντρακλάς μου δέρνει», δεν θα ρωτήσω καν. Ας ρωτήσει κάποιος άλλος…

Εισαγγελέας: Πείτε τι εννοούσατε

Μπενέκη: Ο Έλληνας και η Ελληνίδα έχει ιδιαίτερη νοοτροπία και συχνά λέει αντίστοιχες εκφράσεις. Στο πλαίσιο του μεταφορικού λόγου το είπα. Φυσικά δεν το εννοούσα όπως ακούγεται. Το είπα με αφορμή το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα ότι έφυγε νικητής. Αλίμονο αν το έλεγα κυριολεκτικά

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το