Η δίκη είχε αναβληθεί τον Σεπτέμβριο του προηγούμενου έτους, λόγω κωλύματος ενός εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του κατηγορουμένου.

Η δίκη του σε πρώτο βαθμό είχε γίνει πριν από τρία χρόνια, με την έδρα να τον καταδικάζει σε ποινή φυλάκισης 12 ετών και με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

———————-Δείτε και αυτό:

Αλλά έπειτα από έναν χρόνο εγκλεισμού ο 57χρονος (σήμερα) γυμναστής αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους, επικαλούμενος προβλήματα υγείας. Μάλιστα ο δράστης, κατά την τελευταία συνεδρίαση του δικαστηρίου, είχε εμφανιστεί στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου με πατερίτσες και φορώντας στο λαιμό ορθοπεδικό κολάρο, καθώς σύμφωνα με ιατρικές γνωματεύσεις που είχε προσκομίσει ενώπιον της Δικαιοσύνης, πάσχει από τη νόσο των δυτών.

Ο 57χρονος είχε υποστηρίξει από την αρχή πως ποτέ δεν βίασε το κορίτσι και πως ό,τι γινόταν συνέβαινε συναινετικά, αλλά η εισαγγελέας είχε τη γνώμη ότι είχε κερδίσει την απόλυτη εμπιστοσύνη των γονιών της, αλλά και της ίδιας, καθώς είχε αντιληφθεί ότι ήταν ένα ευάλωτο κορίτσι και το εκμεταλλεύτηκε.

Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος είναι ένας από τους 69 κατηγορούμενους στη μεγάλη δίκη της Χρυσής Αυγής για την άγρια επίθεση εναντίον Πακιστανών εργατών στις 13/2/2013 στην Ιεράπετρα Λασιθίου και φαίνεται να ήταν δραστήριο μέλος του Πυρήνα Ιεράπετρας.

Έχει καταδικαστεί  πρωτόδικα σε 3 χρόνια και 9 μήνες φυλάκιση για ρατσιστική επίθεση εις βάρος μεταναστών τον Φεβρουάριο του 2013 στο χωριό Βαϊνιά της Ιεράπετρας.  Από το 2012 έχει διαγραφεί από την ΕΛΜΕ Λασιθίου μετά από καταγγελίες πως ως διευθυντής του νυχτερινού Λυκείου της Ιεράπετρας έκανε κήρυγμα υπέρ της Χρυσής Αυγής την ώρα του μαθήματος.

Στο παρελθόν έχει διατελέσει σύμβουλος στο γραφείο του κουμπάρου του, βουλευτή Λασιθίου της Ν.Δ. Γιάννη Πλακιωτάκη.

————————-Δείτε και αυτό:

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το