Με την εκφώνηση των μαρτύρων ξεκίνησε στο Β’ Μεικτό Ορκωτό Εφετείο, προεδρεύοντος του Σωτ. Τσιμπέρη και με εισαγγελέα τον Αναστ. Σκάρα, η δίκη σε β’ βαθμό των δύο μελών της Χρυσής Αυγής, που είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα για την δολοφονία του Πακιστανού μετανάστη Σαχζάτ Λουκμάν.

Καθώς οι δύο αυτόπτες – αυτήκοοι μάρτυρες που απουσίαζαν και κατά την συνεδρίαση του ΜΟΕ τον περασμένο Ιούνιο – λόγος για τον οποίο είχε αναβληθεί η εκδίκαση – δεν προσήλθαν και σήμερα, το δικαστήριο διέταξε την βίαιη προσαγωγή τους.

Στην αίθουσα παρέστη ο πατέρας του Σαχζάτ Λουκμάν, Καντίμ Χουσεΐν, ο οποίος νομιμοποίησε την παράσταση πολιτικής αγωγής, χωρίς να διατυπωθούν αντιρρήσεις από την υπεράσπιση.

Το δικαστήριο διέκοψε για την Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018, τόσο για να προσέλθουν ή να προσαχθούν οι δύο απόντες μάρτυρες, όσο και για τον διορισμό διερμηνέα για τον Καντίμ Χουσεΐν, ώστε να μπορέσει να καταθέσει. Η δίκη θα διεξαχθεί στη μεγάλη αίθουσα του ισογείου του Εφετείου Αθηνών (Λουκάρεως).

Ο Σ. Λουκμάν δολοφονήθηκε με μαχαίρι τα ξημερώματα της 17 Ιανουαρίου 2013 από τους χρυσαυγίτες Χ. Στεργιόπουλο και Δ. Λιακόπουλο στα Πετράλωνα, καθώς πήγαινε στη δουλειά του με το ποδήλατό του. Οι Λιακόπουλος και Στεργιόπουλος είχαν αφαιρέσει τις πινακίδες από το μηχανάκι στο οποίο επέβαιναν και ήταν οπλισμένοι με μαχαίρια. Έχουν – και οι δύο – καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια χωρίς ελαφρυντικά με την επιβαρυντική περίσταση του ρατσιστικού κινήτρου (άρθρο 81Α του Ποινικού Κώδικα).

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το