Ξεκίνησε η διδασκαλία από το σπίτι!

Το υπουργείο Παιδείας, υπό τις οδηγίες της υπουργού κ. Κεραμέως, προχωρά άμεσα στην τηλεδιδασκαλία για την κάλυψη των χαμένων διδακτικών ωρών μεν, εφαρμόζοντας πρότυπες παιδαγωγικές μεθόδους που αναπτύσσουν την κριτική σκέψη σμπαραλιάζοντας τα αραχνιασμένα στερεότυπα παπαγαλίας δε.

Κόντρα σε κάθε μανιχαϊσμό και λογικές «άσπρου-μαύρου», ενάντια σε όλους τους φορμαλισμούς και αφήνοντας στο χρονοντούλαπο τα στεγανά και αποστειρωμένα «κουτάκια» απαντήσεων, το υπουργείο δίνει νέο νόημα και διάσταση στα τεστ γνώσεων «πολλαπλών επιλογών»: Εδώ, κάθε μία από τις απαντήσεις, έως και όλες, μπορεί να είναι σωστή/σωστές ή και λάθος! Ο μαθητής αξιολογεί τις δοσμένες απαντήσεις σε κάθε ερώτημα, και στη συνέχεια τις κρίνει όλες ιεραρχώντας τες, επιχειρηματολογώντας για την άποψή του.

Ας σημειωθεί ότι η μορφή των ερωτήσεων επιτρέπει και την απλή τηλεφωνική διδασκαλία, επειδή δεν είναι βέβαιο ότι όλοι οι μαθητές έχουν Η/Υ, ούτε καν ίντερνετ (και παρά τη σχετική δέσμευση ήδη από το 2013, του προ-προηγούμενου προέδρου της ΝΔ και πρωθυπουργού της χώρας, για δωρεάν WiFi σε όλον τον λαό).

Πολλά από τα νέα τεστ γνώσεων του υπουργείου Παιδείας έχουν να κάνουν με την επιδημία του κορονοϊού που έχει μονοπωλήσει τη ζωή μας, ώστε ο μαθητής να μην αισθανθεί ανοίκεια αιφνιδιασμένος, αλλά, αντιθέτως, να προσαρμοστεί στο νέο μοντέλο διδασκαλίας, και να αισθανθεί, κυριολεκτικώς, «σαν στο σπίτι του».

Ακολουθούν, σε αποκλειστική πρώτη παρουσίαση, τα τεστ που διέρρευσαν από το υπουργείο.

Ερώτηση 1

Ερώτηση 2

Ερώτηση 3

Ερώτηση 4

Ερώτηση 5

Ερώτηση 6

Ωραίος Αρουραίος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το

Παρόμοια αρθρογραφία