Ξεκίνησε χθες η δίκη των 9 Τούρκων αγωνιστών στον Κορυδαλλό

Ξεκίνησε χθες Δευτέρα 4 Φλεβάρη η δίκη των 9 Τούρκων αγωνιστών της Αριστεράς που συνέλαβε η αστυνομία με εντολή της κυβέρνησης κατά την επίσκεψη Ερντογάν τον Νοέμβρη του 2017 με την κατηγορία ότι ετοίμαζαν επίθεση εναντίον του!!! Προηγήθηκε βέβαια η κατασκευή του κατηγορητηρίου, η απόπειρα να απελαθούν που δεν είχε επιτυχία, αλλά και η προσπάθεια από μερίδες του αστικού πολιτικού σκηνικού να γίνουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τον Ερντογάν κατά τη διάρκεια της γνωστής υπόθεσης αιχμαλωσίας των δύο Ελλήνων αξιωματικών. Άλλωστε, κατά πως διαβεβαίωσε και η κυρία Μπακογιάννη, τρομοκράτες είναι δικαιούται να τους ζητά ο Ερντογάν! Από τον Νοέμβρη μέχρι πριν λίγο καιρό βρισκόντουσαν διάσπαρτοι ανά την Ελλάδα στις ελληνικές φυλακές, πλέον βρίσκονται όλοι στον Κορυδαλλό.

Στις φυλακές Κορυδαλλού διεξάγεται η δίκη μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας ηθελημένα προφανώς από τα επίσημα μέσα ενημέρωσης τα οποία ενώ ήταν λαλίστατα και αποκαλυπτικά τις μέρες των συλλήψεων τώρα δεν έχουν την ελάχιστη αναφορά στη διεξαγωγή της. Δεν χρειάζεται ο κόσμος να μάθει ότι στην… δημοκρατική Ελλάδα δικάζονται αγωνιστές για τη δημοκρατία και τη λευτεριά κατά του τούρκικου φασιστικοποιημένου καθεστώτος και κατ’ εντολήν όχι μόνο της κυβέρνησης Ερντογάν αλλά και των Αμερικάνων και Ευρωπαίων πατρόνων της ντόπιας δημοκρατίας. Η δίκη εντάσσεται στις γενικευμένες διώξεις που γίνονται κατά του αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος στην Ευρώπη, ιδιαίτερα δε του τούρκικου εδώ και αρκετά χρόνια με κορυφαία μέχρι στιγμής τη δίκη των αγωνιστών της ΑΤΙΚ στο Μόναχο που κρατάει ήδη τρία χρόνια και στην οποία η κυβέρνηση της Ελλάδας, την πρώτη 8μηνη περίοδο ύπαρξής της, συνέβαλε σημαντικά με την εδώ σύλληψη 4 αγωνιστών και την παράδοση του ενός στη Γερμανία μέσω Γαλλίας.

Η επιλογή του χώρου των φυλακών για τη διεξαγωγή της δίκης δεν είναι τυχαία και ως προς την προσπάθεια να υπάρξουν δυσκολίες στη πρόσβαση για όσους θέλουν να δείξουν την αλληλεγγύη τους. Παρ’ όλα αυτά υπήρξαν Έλληνες και Τούρκοι αλληλέγγυοι την πρώτη μέρα με πανό της “Πρωτοβουλίας οργανώσεων και συλλογικοτήτων για την απελευθέρωση των 9 Τούρκων αγωνιστών”.

Χθες πρώτη μέρα αναγνώσθηκαν έγγραφα και κατέθεσαν την μαρτυρία τους δύο αστυνομικοί. Η δίκη θα συνεχισθεί αύριο Τετάρτη 6 Φλεβάρη με την κατάθεση μαρτύρων υπεράσπισης έπειτα θα διακοπεί και θα συνεχιστεί τον Μάρτιο!

Πηγή: antigeitonies3.blogspot.com

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το