Σε εξέλιξη βρίσκεται η συζήτηση κατά την οποία τοποθετούνται υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί, ενώ η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σήμερα τα μεσάνυχτα  με ονομαστική ψηφοφορία.

Πριν ξεκινήσει η συζήτηση στη Βουλή για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, όπως όλα δείχνουν αυτή έχει εξασφαλιστεί, με τις ψήφους των προθύμων βουλευτών από τα υπό διάλυση κόμματα, τους ΑΝΕΛ και το Ποτάμι. Και ταυτόχρονα φαίνεται να εξασφαλίζεται με την αμέριστη στήριξη των ξένων αφεντικών, ΗΠΑ- ΝΑΤΟ και ΕΕ, και η υπερψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών. Αυτό που απομένει να «παιχτεί» σήμερα και αύριο στη Βουλή, είναι μια φτηνή, κάλπικη αντιπαράθεση ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, σε ένα άθλιο προεκλογικό σκηνικό που έχουν στήσει για τον εμπαιγμό και την εξαπάτηση του λαού, μακριά από τα πραγματικά προβλήματα που τον καίνε.

Αυτό που θα δούμε στη Βουλή από τα δυο κόμματα στυλοβάτες των μνημονίων, θα είναι από τη μια φτηνές προσωπικές επιθέσεις, τεχνητή όξυνση και πόλωση, και από την άλλη πανηγυρικές διακηρύξεις και ασύστολη δημαγωγία!

Η κυβερνητική προπαγάνδα για τη “νέα”, τάχα, εποχή, για το “μνημόνιο με το λαό”, θα έχει την τιμητική της. Ο Τσίπρας και η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ πασχίζουν να δημιουργήσουν αυταπάτες πως ασκούν, πλέον, φιλολαϊκή πολιτική, με παροχές και στοχευμένες κοινωνικές παρεμβάσεις, πως η ελληνική οικονομία ανακάμπτει. Και κατασκευάζουν μια ψεύτικη εικόνα μεγάλων επιτυχιών, αντιστρέφοντας κατάφωρα την πραγματικότητα.

 Με ένα λαό, φτωχοποιημένο και εξαθλιωμένο, αποτέλεσμα και της δικής της αντιλαϊκής πολιτικής, η κυβέρνηση Τσίπρα αναδιανέμει τη φτώχεια. Λεηλατεί όλο το λαό με συνεχείς φοροεπιδρομές και αιματηρή λιτότητα, διευρύνει τα φτωχοποιημένα και εξαθλιωμένα εργατολαϊκά στρώματα και κατόπιν “επιστρέφει” σε κάποιες λεηλατημένες κοινωνικές ομάδες κάποια από τα κλεμμένα. Κόβει από όλους, δίνει ψίχουλα σε κάποιους.

Ποιός είναι απέναντι; Η ΝΔ, με αρχηγό τον Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος δίνει εξετάσεις νομιμοφροσύνης στους ισχυρούς για να πάρει το πολυπόθητο “χρίσμα”. Ένα βαθιά αντιλαϊκό κόμμα που υπήρξε, διαχρονικά, ο κύριος στυλοβάτης του καθεστώτος της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης στη χώρα μας. Ένας πολιτικός αρχηγός, ένθερμος υποστηρικτής της μνημονιακής βαρβαρότητας, που εγγυάται την απρόσκοπτη συνέχιση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων, δίνει όρκους πως θα εξασφαλίσει τη “συνέχεια του κράτους” και θα “τιμήσει την υπογραφή της χώρας”.

Η πολιτική και οι εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ συγκλίνουν. Οι διαφορές τους είναι, στην πραγματικότητα, δευτερεύουσας σημασίας και γίνονται όλο και πιο δυσδιάκριτες. Η βασική πολιτική γραμμή και των δύο είναι κοινή. Ξέφρενη αντιλαϊκή επίθεση, εξαγγελίες και υποσχέσεις -προεκλογικού χαρακτήρα- πενιχρών παροχών στο λαό, προκλητικές παροχές και ρυθμίσεις για το μεγάλο κεφάλαιο, πειθήνια συμμόρφωση και υποταγή σε ΗΠΑ και ΕΕ.

Γι αυτό καταφεύγουν και τα δύο κόμματα, και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί, σε ανούσιες κοκορομαχίες, κάλπικες διαχωριστικές γραμμές και ψευτοδιλήμματα. Ένα άθλιο σκηνικό φτηνής αντιπαράθεσης, μακριά από τα πραγματικά προβλήματα του λαού και του τόπου, στήνεται όσο πλησιάζουμε στην ημέρα των εκλογών. Οι προσπάθειες  αποπροσανατολισμού και εξαπάτησης του λαού κλιμακώνονται..

Σ’ αυτές τις συνθήκες, το πραγματικό ζήτημα που προβάλλει για τους εργαζόμενους δεν είναι οι ανούσιες και κάλπικες αντιπαραθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ που έρχονται να συγκαλύψουν την ουσιαστική ταύτισή τους στη βάρβαρη μνημονιακή πολιτική που εφάρμοσαν διαδοχικά τα τελευταία εννιά χρόνια.

Το πραγματικό πρόβλημα είναι να χτιστεί βήμα – βήμα ένα ισχυρό, λαϊκό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, ένα πλατύ μέτωπο αντίστασης, ικανό να αποκρούσει τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα και να προασπίσει αποτελεσματικά τα άμεσα οικονομικά και κοινωνικά συμφέροντα του εργαζόμενου λαού.

Οι πλατιές λαϊκές μάζες, που καταδικάζονται να ζήσουν μέσα σε ένα αντιδραστικό καθεστώς φτώχειας και στερήσεων, πρέπει να βρουν τη δύναμη και το σθένος να βγουν ξανά στο δρόμο του αγώνα.

Ο λαός πρέπει να ορθώσει το ανάστημά του, να δυναμώσει την πάλη του για την ανατροπή των αντεργατικών μέτρων, τη σταθερή διεκδίκηση και επανακατάκτηση των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων που καταργήθηκαν, σε σύνδεση με τα γενικότερα αιτήματα για την έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ και το γκρέμισμα του καθεστώτος της ντόπιας πλουτοκρατικής ολιγαρχίας.Είναι ο μόνος δρόμος σωτηρίας για το λαό και οφείλουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, να δώσουμε τη δική μας συμβολή στον αγώνα του λαού μας ενάντια στους ξένους και ντόπιους δυνάστες και εκμεταλλευτές και τα πολιτικά τους φερέφωνα.

 

                                                   Τρίτη 15 Γενάρη

 Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Μ-Λ ΚΚΕ

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το