Το άγριο πρόσωπο της ξενοφοβίας έδειξαν κάτοικοι και η δημοτική αρχή των Βιλίων Αττικής στους περίπου 80 ευάλωτους πρόσφυγες που φιλοξενούνται από την Παρασκευή στο ξενοδοχείο Verori.

Επικαλούμενοι πρόσφατη ξενοφοβική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να μη γίνουν δεκτοί πρόσφυγες στην περιοχή, περίπου 100 κάτοικοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ξενοδοχείο, που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα κατά της παρουσίας των προσφύγων.

Oρισμένοι πέταξαν πέτρες προς το ξενοδοχείο, με αποτέλεσμα να σπάσει η τζαμαρία της εισόδου, ενώ οι πρόσφυγες παρακολουθούσαν εμβρόντητοι και φοβισμένοι από τα μπαλκόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στους συγκεντρωμένους ήταν η δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας Γιάννα Κριεκούκη κι άλλα μέλη της δημοτικής αρχής.

Παράλληλα, το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, με μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε την Παρασκευή προς το τμήμα Αντιμετώπισης της Ρατσιστικής Βίας, στο πλαίσιο του προγράμματος του Παρατηρητηρίου Ρατσιστικών Εγκλημάτων, ζητεί «να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά των συμμετεχόντων στη βίαιη επίθεση του εξαγριωμένου πλήθους  ή τουλάχιστον των επικεφαλής, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ώστε να αποτραπεί επανάληψη παρόμοιων βίαιων επεισοδίων».

Διάβασε και αυτό:

Η κυβέρνηση σπεύδει να αντισταθμίσει την κατάργηση του υποκατώτατου με νέες παροχές στους εργοδότες

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το