Ανακατάληψη των κτιρίων που είχαν εκκενωθεί (18 Δεκεμβρίου) έπειτα από αστυνομική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ., στην περιοχή του Κουκακίου (σε Ματρόζου 45 και Παναιτωλίου 21) στην Αθήνα, πραγματοποίησαν το μεσημέρι του Σαββάτου άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Ωστόσο, περίπου μία ώρα μετά τις ανακαταλήψεις κι ενώ ήταν σε εξέλιξη συγκέντρωση αλληλεγγύης, έφτασαν στην περιοχή δυνάμεις της αστυνομίας (αρκετές διμοιρίες των ΜΑΤ και ομάδες ΔΕΛΤΑ), οι οποίες προέβησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών και κυνήγησαν τον κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος στην οδό Γενναίου Κολοκοτρώνη.

EUROKINISSI

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι δυνάμεις της αστυνομίας χτύπησαν πολύ κόσμο, με αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματίες, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει γίνει γνωστό εάν έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία. 

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., έχουν γίνει 9 προσαγωγές.

EUROKINISSI

Οι διαδηλωτές κατέφυγαν στην πλατεία Μελίνας Μερκούρη, από όπου έγινε έκκληση για νέα συγκέντρωση.

⇒ Σε συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από την Ματρόζου 45 και την Παναιτωλίου 21 καλεί η «Κοινότητα Καταλήψεων Κουκακίου», την Κυριακή (12/01) στις 12:00.

Υπενθυμίζεται ότι στις 18/12/2019 ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις της ΟΠΚΕ, της ΕΚΑΜ και των ΜΑΤ εισέβαλαν στα κτίρια των οδών Ματρόζου 45, Παναιτωλίου 21 και Αρβάλη στο Κουκάκι προκειμένου να τα εκκενώσουν.

Θυμίζουμε ότι κατά την αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση της κατάληψης στην οδό Ματρόζου, είχε συλληφθεί με βίαιο τρόπο ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές, μαζί με τους δύο γιους του.

Το κείμενό τους στο Indymedia

Η ομάδα των αντιεξουσιαστών, που πραγματοποίησε τις ανακαταλήψεις, ανάρτησε κείμενο στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. «Είναι μια πράξη ενάντια στο φόβο που μας επιβάλει η κρατική καταστολή. Είναι ένα σινιάλο αντίστασης και ένα κάλεσμα κλιμάκωσης των αγώνων» αναφέρουν μεταξύ άλλων σε κείμενο που ανήρτησαν στο athens.indymedia.org. Το κείμενο φέρει την υπογραφή της «Κοινότητας Καταλήψεων Κουκακίου».

Άγριοι ξυλοδαρμοί
Αυτόπτες μάρτυρες κατήγγειλαν ξυλοδαρμούς των συγκεντρωμένων έξω από τα κτίρια που επιχειρήθηκε η ανακατάληψή τους – 9 προσαγωγές έγιναν από την Αστυνομία

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το