O υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Ζεεχόφερ και πρόεδρος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης, που συγκυβερνά τη Γερμανία με το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα της Μέρκελ, σε ομιλία του χες, είπε επί λέξει: “Οι Βαυαροί κυβέρνησαν την Ελλάδα για ένα διάστημα. Ίσως θα ήταν καλύτερο να μην ήταν προσωρινό.”

Δεν αρκεί στους Γερμανούς δυνάστες που επιβάλλουν τώρα και μια δεκαετία την πιο βάρβαρη πολιτική των Μνημονίων, λεηλατώντας το λαό και τη χώρα μας. Θα ήθελαν την Ελλάδα και τοπικό φέουδό τους, να το κυβερνούν οι ίδιοι μόνιμα, αναβιώνοντας την πιο σκοτεινή περίοδο ξενοκρατίας της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, που αποτέλεσε η βαυαροκρατία και ο λαομίσητος βασιλιάς της Όθωνας.

Όμως την άνεση να ξεστομίζουν τέτοιες φοβερές ιδέες οι σύγχρονοι Βαυαροί, τους τη δίνουν οι ντόπιοι υποτελείς τους, οι υποτακτικές τους κυβερνήσεις που εναγώνια αναζητούν την ξένη προστασία και ξεπουλάνε τη χώρα στα ξένα αφεντικά τους.

Ο Ζεεχόφερ βέβαια “ξέχασε” να πει πως την Ελλάδα δεν την κυβέρνησαν μόνο οι Βαυαροί. Την “κυβέρνησαν” επίσης οι Γερμανοί χιτλεροφασίστες πιο πρόσφατα, όταν την κατάκτησαν, την ερήμωσαν και την κατέστρεψαν το 1941-44.  Όμως αυτό ίσως να το άφησε να μας το πει, ο κρυπτοφασίστας Ζεεχόφερ, λίγο αργότερα.

Όλα όσα συμβαίνουν τα τελευταία δέκα χρόνια, όπου οι ξένοι δυνάστες έχουν μετατρέψει την ελληνική επικράτεια σε οικονομική μπανανία που την κατευθύνουν πολιτικά οι ξένοι γκαουλάιτερ, αποκαλύπτουν ότι το ντόπιο καθεστώς της εξάρτησης και της υποτέλειας παίρνει τη μορφή μιας απροκάλυπτης ξενοκρατίας που καταδυναστεύει το λαό και τη χώρα.

Όλα αυτά δείχνουν την κρίσιμη και αποφασιστική σημασία που έχει για τη ζωή του ελληνικού λαού και την πορεία του τόπου, ο αγώνας για την ανατροπή της διπλής κυριαρχίας του ιμπεριαλισμού και της ντόπιας μεγαλοαστικής τάξης, για την κατάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας, για την ολοκληρωτική απαλλαγή από τα δεσμά της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Μ-Λ ΚΚΕ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το