Με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ συνέδεσε τη φονική επίθεση στο Ιράν (πόλη Αχβάζ) εκπρόσωπος του ιρανικού στρατού.

Όπως μετέδωσε το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA εκπρόσωπος του ιρανικού στρατού είπε ότι οι δράστες είχαν εκπαιδευτεί σε δύο χώρες του Αραβικού Κόλπου, ότι δεν ανήκουν στο Ισλαμικό Κράτος αλλά συνδέονται με τις ΗΠΑ και την Μοσάντ, τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ.

Τουλάχιστον 29 οι νεκροί και πολλοί  οι τραυματίες στην επίθεση της Αχβάζ

Τουλάχιστον 29 είναι οι νεκροί από τη φονική επίθεση που έγινε στο Ιράν κατά τη διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης, μεταξύ των οποίων αρκετά μέλη των Φρουρών της Επανάστασης. Η επίθεση σημειώθηκε εναντίον πλήθους, που παρακολουθούσε στρατιωτική παρέλαση στην πόλη Αχβάζ στο νότιο Ιράν.

Το πρακτορείο Irna ανέφερε ότι «πολλοί πολίτες σκοτώθηκαν», ενώ τουλάχιστον ακόμη είκοσι άνθρωποι, ανάμεσά τους μία γυναίκα και ένα παιδί, τραυματίστηκαν.

Συγκεχυμένες παραμένουν οι πληροφορίες για τον αριθμό των δραστών, όπως και για την τύχη τους. Σύμφωνα με το πρακτορείο Fars ήταν δύο και φορούσαν στρατιωτικές στολές, ενώ αφού άνοιξαν πυρ εναντίον του πλήθους προσπάθησαν να πυροβολήσουν εναντίον της εξέδρας των επισήμων. Σύμφωνα με το πρακτορείο τους «εξουδετέρωσαν» οι δυνάμεις ασφαλείας.

Ορισμένα μέσα κάνουν λόγο για τέσσερις δράστες, εκ των οποίων οι δύο έχουν σκοτωθεί και οι άλλοι δύο αναζητούνται. Το πρακτορείο Mehr μετέδωσε ότι υπήρξαν νέοι πυροβολισμοί την ώρα που οι δυνάμεις ασφαλείας κυνηγούσαν τους δράστες.

Η στρατιωτική παρέλαση πραγματοποιούνταν με την ευκαιρία της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων που γιορτάζεται σήμερα, 22 Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία ξεκίνησε ο πόλεμος μεταξύ του Ιράν και του Ιράκ (1980-1988).

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το