Αν σε  κάτι είχε δίκιο ο Γ. Παπανδρέου ο νεότερος ή μνημονιακός είναι η περίφημη ρήση του “λεφτά υπάρχουν”.  Η κρίση είναι για τους πολλούς να περιορίσουν ακόμα και τα στοιχειώδη και μια μεγάλη ευκαιρία για τους κροίσους να γίνουν ακόμα πιο πλούσιοι. Από το 2010 μέχρι σήμερα όλες οι κυβερνήσεις εφάρμοσαν μνημονιακές πολιτικές ραγδαίας φτωχοποίησης των λαϊκών στρωμάτων και των μικρομεσαίων, πολιτικές βίαιης αναδιανομής του πλούτου υπέρ των πλουσίων και του κεφαλαίου.
Γιατί όλα τα παραπάνω; Γιατί η VILLA MANAVRA είναι μια σημαντική ευκαιρία για τους έχοντες, όπως φαίνεται και από το παρακάτω ρεπορτάζ του instabook.gr
 
Ο ειδυλλιακός θησαυρός της Κέρκυρας
Μια πανέμορφη βίλα «πνιγμένη» στην κυριολεξία στο πράσινο αναμένει τους εύπορους αγοραστές της… [ΕΙΚΟΝΕΣ]
 
Η Κέρκυρα αποτελούσε πάντα ένα μαγικό τόπο «απόδρασης» -στην πλειονότητα- υψηλού οικονομικού επιπέδου παραθεριστών, για να μην αναφερθούμε στους γαλαζοαίματους άλλων εποχών και λαμπρών περιόδων του νησιού. Σήμερα, το διαμάντι του Ιονίου, παραμένει ένας ιδανικός προορισμός για χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, ενώ βρίσκεται σταθερά ψηλά στις προτιμήσεις Βρετανών, Ιταλών αλλά και βορειοευρωπαίων. Όπως περίπου και η Ρόδος, η Κέρκυρα διατηρεί το πλεονέκτημα των πολλών διαφορετικών επιλογών στη φιλοξενία, είτε πρόκειται για luxurious επαύλεις και 5άστερες ξενοδοχειακές μονάδες είτε για κομψά αρχοντικά και παραδοσιακές βίλες πνιγμένες -στην κυριολεξία- στο πράσινο των κατάφυτων λόφων της. Εκτός από την ενοικίαση τους για συγκεκριμένες περιόδους, οι κατοικίες αυτές διατίθενται και «προς πώληση», καθώς το ενδιαφέρον, κυρίως των ξένων, παραμένει μεγάλο.
Ένα τέτοιο τέλειο παράδειγμα αποτελεί μια πανέμορφη βίλα στον Άγιο Μάρκο, η Villa Manavra όπως αναφέρεται σε πολλές ιστοσελίδες τουριστικού ενδιαφέροντος, σε ένα οικόπεδο πραγματικό «φιλέτο» 5 περίπου στρεμμάτων, που περιλαμβάνεται το τελευταίο διάστημα στη λίστα των «προς πώληση» κατοικιών του μεσιτικού γραφείου Sotheby’s International Realtyαντί του ποσού των 950.000 ευρώ.
Ο Άγιος Μάρκος στην Κέρκυρα είναι ένα όμορφο παραδοσιακό χωριό, που βρίσκεται μόλις 4 χλμ από το Ύψος, στην βορειοανατολική ακτή του νησιού και 18 χλμ από την πόλη της Κέρκυρας. Το χωριό ανήκει στις προστατευόμενες περιοχές από το Υπουργείο Πολιτισμού, χάρη στην μακρά του ιστορία και την ιδιαίτερη Βενετσιάνικη αρχιτεκτονική του. Ο Άγιος Μάρκος Κέρκυρας είναι περιτριγυρισμένος από μικρούς λόφους και δασότοπους και προσφέρει φανταστική θέα στο Ύψος και στην πόλη της Κέρκυρας.
Η βίλα Manavra, δύο επιπέδων και 186 τετραγωνικών μέτρων, είναι χτισμένή σύμφωνα με την παραδοσιακή τοπική αρχιτεκτονική και διαθέτει μια υπέροχη εξωτερική πισίνα. Πρόκειται για ένα πλήρως εξοπλισμένο κατάλυμα με θέα στο Ιόνιο Πέλαγος και το βουνό και απέχει 2 χλμ. από τις παραλίες του Ύψους και της Δασιάς. Τις περασμένες δεκαετίες το Ύψος Κέρκυρας ήταν γνωστό ως ένα θέρετρο όπου οι νέοι διασκέδαζαν μέχρι το πρωί. Ακόμα παραμένει μία ιδιαιτέρως ζωντανή περιοχή, όμως πλέον διαθέτει και μία πιο ήσυχη πλευρά κοντά στο λιμανάκι, ιδανική για ζευγάρια και οικογένειες.
Η βίλα διαθέτει τζάκι, κεκλιμένη οροφή με ξύλινα δοκάρια, είναι διακοσμημένη με αντικείμενα-αντίκες, κάποια με ιδιαίτερη ιστορική αξία και περιλαμβάνει 3 υπνοδωμάτια, 3 μπάνια, σαλόνι με καναπέ, ενώ την παράσταση κλέβει ένας παραδοσιακός ξυλόφουρνος εξωτερικού βγαλμένος από την κερκυραϊκή παράδοση. Οι επισκέπτες της βίλας μπορούν να χαλαρώσουν στις ξαπλώστρες δίπλα στην πισίνα, στον περιποιημένο κήπο, ενώ βέβαια υπάρχουν εγκαταστάσεις μπάρμπεκιου, καθώς και υπαίθρια τραπεζαρία. Στη βίλα του Αγίου Μάρκου, εκτός από τις 2-3 πραγματικά καταπληκτικές γωνιές για χαλάρωση, δείπνο και κουβέντα, ξεχωρίζει το καταπράσινο κτίσμα που αποτελεί τμήμα της κυρίως κρεβατοκάμαρας, σε σχήμα τουρέ (σαν μικρός πύργος), που θυμίζει «Ρωμαίο και Ιουλιέτα», στους τοίχους του οποίου σκαρφαλώνουν αναρριχητικά φυτά, φέρνοντας στο νου ρομαντικές εικόνες της αγγλικής εξοχής.
Συμπερασματικά, η βίλα Manavra μαζί με το οικόπεδο της αποτελεί μία πρώτης ευκαιρία για όσους αναζητούν την απόλυτη χαλάρωση στις διακοπές τους, ενώ προσφέρεται και ως απόδραση όλες τις εποχές του χρόνου, καθώς απέχει ελάχιστη ώρα από το αεροδρόμιο του νησιού.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΕΘΟΣ
Δείτε και αυτό:

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το