Αποκαλυπτικές οι νεότερες καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Στην 345η συνεδρίαση, 28/03/2019, κατέθεσαν τρεις μάρτυρες υπεράσπισης για τον κατηγορούμενο βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη, ενώ προηγουμένως ολοκλήρωσαν οι μάρτυρες του κατηγορούμενου Παναγιώτη Ηλιόπουλου. Για αναλυτική πληροφόρηση όσον αφορά το περιεχόμενό τους μπορείτε να πάτε στη σελίδα του Παρατηρητηρίου Golden Dawn Watch στο facebook.

α. Ο τεχνικός σύμβουλος των κατηγορούμενων Κασιδιάρη και Μιχαλολιάκου Τσιάμπας Ιωάννης κατέθεσε για τα όπλα που βρέθηκαν στις οικίες τους: δύο λειόκαννα επαναληπτικά όπλα στην οικία του Κασιδιάρη και ένα ημιαυτόματο πιστόλι, ένα περίστροφο και ένα λειόκαννο επαναληπτικό όπλο στην οικία του Μιχαλολιάκου. Ο τεχνικός σύμβουλος επιβεβαίωσε τις εκθέσεις πραγματογνωμοσύνης της ΔΕΕ που έκριναν τα ανωτέρω ως όπλα και δη λειτουργικά. Ανέφερε όμως ότι οι μετασκευές είναι προσωρινές και αναστρέψιμες (αφαίρεση μειωτήρα, προσθήκη πτυσσόμενου κοντακίου) και στην περίπτωση Κασιδιάρη εξηγούνται από την ιδιότητά του ως σκοπευτή-αθλητή. Ωστόσο, κατόπιν ερωτήσεων της έδρας και της πολιτικής αγωγής, ο μάρτυρας επιβεβαίωσε ότι η νομοθεσία και νομολογία που επικαλούταν αφορούσε είτε τη μεταφορά όπλων από την οικία στο σκοπευτήριο είτε τη λύση με σκοπό τον καθαρισμό, περιπτώσεις δηλαδή άσχετες με τα επίδικα γεγονότα. Επίσης, τα εν λόγω όπλα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για εκπαίδευση με την πρόνοια της συλλογής των καλύκων: οπότε και ο συλλογισμός ότι “η χρήση όπλου με άδεια για έκνομες πράξεις δεν στέκει, γιατί είναι σαν να δίνεις το δακτυλικό σου αποτύπωμα” δεν ευσταθεί. Θυμίζουμε ότι στη διαδικασία των αναγνωστέων έχουν επιδειχθεί πλήθος φωτογραφιών του Κασιδιάρη με όπλα, για τις οποίες η υπεράσπιση έχει σιωπήσει, ισχυριζόμενη αορίστως ότι αυτά ειναι “ψεύτικα”.

Πάντως από την εξέταση του μάρτυρα, ιδιαίτερα εκτεθειμένος αφέθηκε ο “αρχηγός” της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκος καθώς αυτός: ούτε άδεια είχε για το λειόκαννο, ούτε έγγραφα συμμετοχής σε αθλητικό/σκοπευτικό σύλλογο προσκόμισε. Όσο δε για τα δύο επιπλέον παράνομα όπλα, η υπεράσπιση επιχείρησε να αλλάξει ισχυρισμό και απο την “προσωπική ασφάλεια” το γύρισε στα “συλλεκτικά αντικείμενα”, μιλώντας ακόμα και για ίχνη οξείδωσης. Βέβαια, ο μάρτυρας επιβεβαίωσε ότι τα όπλα ήταν απολύτως λειτουργικά κατά τη βολή που πραγματοποιήθηκε από τους άντρες της ΔΕΕ.

β. Ο βουλευτής (από τον Σεπτέμβριο του 2015) Ευάγγελος Καρακώστας συνέχισε το κρυφτούλι με το δικαστήριο για την ιδιότητα του μέλους στη Χρυσή Αυγή, με προφανή σκοπό να απαλλάξει την ηγεσία της οργάνωσης από ποινικές ευθύνες για τις εγκληματικές πράξεις των μελών της. Έτσι, κατέθεσε ότι ο ίδιος δεν είναι μέλος και ουτε καν γνωρίζει πώς γίνεται κάποιος μέλος, ενώ στα περίπου 20 χρόνια παρουσίας του στη Χρυσή Αυγή δεν έχει δει κομματική ταυτότητα. Δήλωσε άγνοια για κάθε εγκληματική πράξη, δήλωσε επίσης πως δεν υπάρχουν “ομάδες ασφάλειας” ούτε είδε ποτέ παρατεταγμένους Χρυσαυγίτες σε εκδηλώσεις ακόμα και όταν του επιδείχτηκαν φωτογραφίες από τον Μελιγαλά (“δεν συνιστά παράταξη, είναι τυχαία στον χώρο”).

Το τάγμα της Νίκαιας στον Μελιγαλά (εικονίζονται Σταμπέλος, Μιχάλαρος, κλπ): “τυχαία στον χώρο”.

Ήταν παρών στη Μεσογείων την επομένη της δολοφονίας Φύσσα, ήξερε τον Πατέλη που δούλευε στην είσοδο, είδε τον Κασιδιάρη στη Μεσογείων, πήγε στη ΓΑΔΑ για αναγνώριση του Ρουπακιά (τον οποίο φυσικά δεν αναγνώρισε), επέστρεψε στη Μεσογείων και είδε εκ νέου τον Κασιδιάρη. Με δεδομένες τις τηλεφωνικές κλήσεις που ο Πατέλης δηλώνει πως έκανε από τη Μεσογείων στην οικία του από τις 10πμ μέχρι τις 1μμ, έχει πλέον προκύψει η ταυτόχρονη παρουσία του Πατέλη και του Κασιδιάρη στη Μεσογείων το πρωί της 18/9/2013, δηλαδή αφενός του πυρηνάρχη της Νίκαιας που λίγες ώρες πριν συγκέντρωσε με sms την ασφάλεια Νίκαιας στα γραφεία με σκοπό την οργανωμένη μετάβαση στο Κοράλλι όπου βρισκόταν ο Παύλος Φύσσας, αφετέρου του εκπροσώπου τύπου της οργάνωσης που εξέδωσε ανακοίνωση το πρωί της 18/9 (στις 08:12) ότι “η Χρυσή Αυγή δεν έχει οιαδήποτε εμπλοκή με το έγκλημα στο Κερατσίνι”. Για τη φωτογραφία του Κασιδιάρη με τη σημαία της Βέρμαχτ, ο μάρτυρας επανέλαβε τους ισχυρισμούς περί “φωτομοντάζ”. Όταν η συνήγορος Χρύσα Παπαδοπούλου του υπέδειξε ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία βρέθηκε στο κινητό του Κασιδιάρη που κατασχέθηκε στις 28/9/2013, ο μάρτυρας απάντησε: “δεν ξέρω, μπορεί να του την έστειλαν φωτομονταρισμένη”.

γ. Τέλος η Μαρία Σιδέρη-Τσάμη, επιστημονική συνεργάτης στον ευρωβουλευτή Συναδινό (πλέον σταζιέρ στον Επιτήδειο) και υποψήφια ευρωβουλευτής, δήλωσε άγνοια για τη δομή της Χρυσής Αυγής και την ύπαρξη μελών (“νομίζω ότι μόνο τα άτομα που είναι στην Κεντρική Επιτροπή θεωρούνται μέλη”), γέλασε πολλές φορές σε ερωτήσεις όσον αφορά τη στρατιωτική ομοιομορφία των ομάδων της Χρυσής Αυγής προκαλώντας την αντίδραση της Προέδρου: “Σας φαίνεται τόσο αστείο;”.

Η μάρτυρας περιέγραψε την μοναδική είσοδο του πολυώροφου κτιρίου της Μεσογείων και την ύπαρξη εισόδου από υπαλλήλους του κόμματος που καταγράφουν τους εισερχόμενους και τους εξερχόμενους. Χρησιμοποίησε την καταγωγή της από το Δίστομο για να δώσει αντιναζιστικά εχέγγυα στην κατάθεσή της και στην οργάνωση από επιλογή της οποίας μισθοδοτείται. Βέβαια σε συνέντευξή της είχε περιγράψει ως εξής τη σφαγή του Διστόμου: “οι κομμουνιστές όχι μονο επιδίωξαν τη σφαγή, είναι εκείνοι που και την προκάλεσαν. Παρόλο τον χαμό που προξένησαν, άφησαν το χωριό ανυπεράσπιστο… Ενώ χτύπησαν τους Γερμανούς και ήξεραν πως θα γυρίσουν στο χωριό να σκοτώσουν τον κόσμο, τους άφησαν και τράπηκαν σε φυγή”…

Πηγή: jailgoldendawn.com

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το