Σήμερα πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο στην πλατεία Ελευθερίας η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών και των δασκάλων ενάντια στην αντιδραστική τροπολογία του υπουργείου Παιδείας που εγκαθιστά το μάτι του μεγάλου αδερφού στις σχολικές αίθουσες με στόχο τον έλεγχο, την πειθάρχηση, την κατάργηση της παιδαγωγικής ελευθερίας αλλά και των προσλήψεων χιλιάδων αναπληρωτών.
Η Αγωνιστική Παρέμβαση συμμετείχε με δικό της πανό στην συγκέντρωση, αλλά και στην ζωντανή και με παλμό πορεία που ακολούθησε, φωνάζοντας τα συνθήματά της που αναδεικνύουν την αναγκαιότητα για καταδίκη της τροπολογίας των καμερών στα σχολεία όπως και συνολικά του αντιλαϊκού νομοσχεδίου για την παιδεία που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση αυτό το χρονικό διάστημα στην Βουλή.
Ο αγώνας των εκπαιδευτικών και των δασκάλων πρέπει να δυναμώσει, να μην αφήσουμε την κυβέρνηση και την ολιγαρχία να μετατρέψουν τα σχολεία σε πεδίο κερδοφορίας και μόρφωσης για λίγους και εκλεκτούς.
* Όχι κάμερες στα σχολεία.
* Αγώνας για δημοκρατία, παιδαγωγικές ελευθερίες και εργασιακά δικαιώματα.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πορεία πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τρίτης  εκπαιδευτικοί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι διαδηλωτές κρατούσαν πικέτες που σχηματίζουν την φράση «δεν θα περάσει», αναφορικά με το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο.

Η πορεία κινήθηκε μέσω των οδών Τσιμισκή και Βενιζέλου με κατάληξη το υφυπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

ΕΛΜΕ Α΄ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Εκπαιδευτική διαδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα και στα Γιάννενα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης!
Η Φοιτητική Πορεία και ο Εκπαιδευτικός Όμιλος στήριξαν και συμμετείχαν στη διαδήλωση με δικό τους μπλοκ και διακινώντας τρικ την κοινή τους ανακοίνωση ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο!


Η συμμετοχή του κόσμου ήταν λίγο μικρότερη απ’ την προηγούμενη φορά!
Σημασία έχει η στάση του ΠΑΜΕ το οποίο ενώ στην προηγούμενη διαδήλωση είχε έρθει αντιπροσωπευτικά χωρίς να έχει κατεβάσει τον κόσμο του, σήμερα κατέβασε πολύ περισσότερο κόσμο με πολλές σημαίες καπελώνοντας και το μπλοκ της ΕΛΜΕ-ΑΔΕΔΥ!

Βέροια (ΕΛΜΕ Ημαθίας)

Χαλκίδα (ΕΛΜΕ Εύβοιας)

Ένα βροντερό ΟΧΙ στο αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία και στην εισαγωγή του “Μεγάλου Αδερφού¨” στα σχολεία, βροντοφώναξε σύσσωμος ο εκπαιδευτικός κλάδος στην πρώτη μαζικότατη μουσική διαμαρτυρία στην μετα-covid εποχή, που διοργάνωσε η ΕΛΜΕ Εύβοιας, ο Σύλλογος Δασκάλων Νηπιαγωγών Χαλκίδας και το Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ, με τη συμμετοχή πολλών σωματείων, φορέων και συλλογικοτήτων της πόλης όπως: η Ένωση Γονέων Δήμου Χαλκιδέων, Δεκαπενταμελή Σχολείων, Σύλλογοι Γονέων, Το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, η ΕΥΝΕΥΒ, η Κίνηση Πολιτών για τη λειτουργία του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας, το Συνδικάτο Τροφίμων-Ποτών Εύβοιας-Βοιωτίας, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος, ο Σύλλογος ΣΙΔΕΡΙΤΗΣ-για την προστασία της Φύσης και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, η Ομάδα για τη διάσωση υδροβιότοπου ΚΟΛΟΒΡΕΧΤΗ κ.ά.

Πραγματοποιήθηκε δυναμικό συλλαλητήριο στην πόλη της Χαλκίδας, μοιράστηκε η επιστολή της ΕΛΜΕ Εύβοιας προς τους γονείς, ακούστηκαν συνθήματα ενάντια στις κυβερνητικές πολιτικές που πλήττουν την Παιδεία, την Υγεία και το Περιβάλλον. Συγκινητική η στιγμή που το προβάδισμα και ο λόγος δόθηκε στους μαθητές και τις μαθήτριες να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο αντιδραστικό νομοσχέδιο.


Ακολούθησαν ομιλίες και χαιρετισμοί από τους εκπροσώπους όλων των σωματείων και των φορέων οι οποίες εναλλάσσονταν με τις εξαίσιες μουσικές από τη μουσική μπάντα του Νίκου Γιακουμάκη!
Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στη νεοφιλελεύθερη επέλαση με το συντονισμό όλων των σωματείων, των φορέων και των συλλογικοτήτων της πόλης μέχρι την τελική νίκη!

Πρέβεζα

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το