Στα χέρια του Βαγγέλη Μαρινάκη περνάει η Forthnet έναντι 41 εκατομμυρίων ευρώ, με το «κούρεμα» των δανείων να υπερβαίνει το 80% προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία!

Tο deal ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι οριστικό και προκειμένου να επιτευχθεί υπήρξε γενναίο «κούρεμα» στα χρέη της Forthnet, η οποία χρωστάει στις τράπεζες 350 εκατομμύρια ευρώ. 
Το κούρεμα που αποδέχονται οι τράπεζες ουσιαστικά υπερβαίνει το 80% και παραδίδουν την εταιρία στο όμιλο Μαρινάκη ελεύθερη τραπεζικών βαρών.

Η υπερχρεωμένη εδώ και πολλά χρόνια Forthnet οφείλει στις τράπεζες άνω των 350 εκατομμυρίων ευρώ. Οι πιστώτριες τράπεζες (ΕΤΕ, Πειραιώς, Alpha και κατά 3% η τράπεζα Αττικής) έχουν αποκτήσει τον έλεγχο της Forthnet, στο πλαίσιο της κάλυψης, μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης, μέρους μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου που εξέδωσε η εταιρεία το Φθινόπωρο του 2016.
Μέχρι πρότινος κατείχαν το 32,8% της εταιρείας και με τη μετατροπή του συνόλου των ομολογιών της εταιρίας κοντά στο 70% της εταιρείας. Πριν την άσκηση των σχετικών δικαιωμάτων μετατροπής τα ποσοστά του μετοχικού κεφαλαίου της Forthnet ήλεγχαν η μητρική εταιρεία της Wind, Crystal Almond Holdings, (22,17%), το δημόσιο της Τυνησίας (15,19%) και ο Αραβας επιχειρηματίας Abdulaziz Al Ghurair (14,42%) οι οποίοι όμως εγκατέλειψαν την εταιρία και δεν ενδιαφέρθηκαν για την περαιτέρω χρηματοδότησή της και, ως συνέπεια, το ποσοστό του συρρικνώθηκε σε χαμηλά μειοψηφικά επίπεδα.
Η Forthnet έχει υποχρεώσεις ρυθμισμένες προς το Δημόσιο και τα Ταμεία ενώ δεν οφείλει χρήματα στους εργαζόμενους που πληρώνονται κανονικά».

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το