Ανακοίνωση ΟΙΕΛΕ

ΟΡΓΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΚΑΙ «ΠΕΙΡΑΤΙΚΩΝ» ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ: «ΝΤΡΟΠΗ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΥΜΕ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ»

Μεγαλώνει η κοινωνική οργή για την καταλήστευση γονέων, δημόσιων ταμείων και εκπαιδευτικών από τους λίγους επιτήδειους ιδιοκτήτες που παρανόμως αναστέλλουν τις συμβάσεις των εκπαιδευτικών και μάλιστα όταν αυτοί συνεχίζουν να παρέχουν υπηρεσίες εξ αποστάσεως. Η ΟΙΕΛΕ λαμβάνει εκατοντάδες μηνύματα, mails και τηλεφωνήματα από αγανακτισμένους γονείς που εύλογα διαμαρτύρονται τόσο κατά του Υπουργείου Παιδείας που νίπτει τας χείρας του όσο και κατά των συγκεκριμένων ιδιωτικών σχολείων για την παράνομη και αναίτια υπαγωγή των εκπαιδευτικών στο μηχανισμό της Εργάνης, την ώρα που αυτοί έχουν υπάρξει τυπικοί στην καταβολή των διδάκτρων (οι περισσότεροι τονίζουν ότι έχουν πληρώσει το σύνολο των διδάκτρων της χρονιάς).

Παραθέτουμε μια χαρακτηριστική επιστολή (τα στοιχεία της μητέρας είναι στη διάθεση της ΟΙΕΛΕ) που αποτελεί κραυγή αγωνίας και αγανάκτησης και αντανακλά το κλίμα που επικρατεί ανάμεσα στους γονείς. Υπεύθυνη για το χάος αυτό με την πλήρη διατάραξη των σχέσεων ανάμεσα στην εκπαιδευτική κοινότητα είναι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας που αρνείται να πάρει θέση για την εφαρμογή της νομιμότητας. 

———- Forwarded message ———
Από: M….. <m……..2@…mail.com>
Date: Τετ, 1 Απρ 2020 στις 7:02 μ.μ.
Subject: Διακοπή διαδικτυακών μαθημάτων
To: <oieleomospondia@gmail.com>

Το παιδί μου φοιτά σε μεγάλο και γνωστό ιδιωτικό σχολείο της Αθήνας.

Αρκετά σύντομα ( από το κλείσιμο των σχολείων ) ξεκίνησαν διαδικτυακά μαθήματα και μάλιστα με πολύ καλό αποτέλεσμα. Την Τετάρτη όμως 1/4/2020 διαπίστωσα ότι τα μαθήματα σταμάτησαν λόγω απεργίας των καθηγητών. Με λύπη πληροφορήθηκα ότι το σχολείο προχώρησε σε αναστολή σύμβασης των εκπαιδευτικών. Μου είναι αδύνατον να κατανοήσω γιατί συνέβη αυτό μιας και τα δίδακτρα έχουν ήδη καταβληθεί και μάλιστα έχει πληρωθεί εγγραφή και προκαταβολή για την επόμενη σχολική χρονιά. (…)

Έχουμε πληρώσει τα δίδακτρα με σκοπό να πληρωθούν οι άνθρωποι στους οποίους εμπιστευόμαστε την μόρφωση και την αγωγή των παιδιών μας πράγμα που το πράττουν στον ύψιστο βαθμό. Θέλω να καταγγείλω την αχαρακτήριστη  αυτή πράξη και τάσσομαι ενάντια σε αυτή την κατάφορη αδικία. Θα υπάρξει, άραγε, απάντηση στην αγωνία και την οργή των γονέων για την εκμετάλλευση της δικής τους καλής πίστης απέναντι στα σχολεία, αλλά και για την άγρια εργασιακή εκμετάλλευση που κάποιοι έμποροι της γνώσης επιβάλλουν στο χώρο της εκπαίδευσης;

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το