Στο ίδιο μή­κος κύ­μα­τος με τους Αμε­ρι­κάνους “εταί­ρους” της, η ιμπε­ρια­λι­στι­κή Ε.Ε. εντεί­νει και αυ­τή με τη σει­ρά της την απρο­κάλυ­πτη επεμ­βα­τι­κή δρα­στη­ριότη­τα στο εσω­τε­ρι­κό της Βε­νε­ζου­έλας, διεκ­δι­κώντας πρω­τα­γω­νι­στι­κό ρόλο στις εξε­λί­ξεις.

Στα πλαί­σια αυ­τά, στο επί­κε­ντρο των ερ­γα­σιών του πρόσφα­του συμ­βου­λί­ου των υπουρ­γών εξω­τε­ρι­κών στο Λου­ξεμ­βούρ­γο βρέθη­κε η κλι­μάκω­ση της “εκ­στρα­τεί­ας” της λε­γόμε­νης Διε­θνούς Ομάδας Επα­φής (απο­τε­λού­με­νη από την ΕΕ και τους πρόθυ­μους δο­ρυ­φόρους των ΗΠΑ στη Λα­τι­νι­κή Αμε­ρι­κή), με στόχο “τη διε­ξα­γω­γή ελεύ­θε­ρων προ­ε­δρι­κών εκλο­γών το συ­ντο­μότε­ρο δυ­να­τόν”, όπως ανέφε­ρε η εκ­πρόσω­πος για την εξω­τε­ρι­κή πο­λι­τι­κή Φ. Μο­γκε­ρί­νι.

Κλι­μα­κώνο­ντας τις πιέσεις προς το λαό τις Βε­νε­ζου­έλας η Μο­γκε­ρί­νι αξιώνει τε­λε­σι­γρα­φι­κά εκ μέρους των Ευ­ρω­παί­ων ιμπε­ρια­λι­στών τη…διε­ξα­γω­γή εκλο­γών από τον Μα­δού­ρο εντός 90 ημε­ρών. Κα­θα­γιάζει δε τις ευ­ρω­παϊκές κυ­ρώσεις που σφίγ­γουν τον κλοιό γύ­ρω από τη μι­κρή λα­τι­νο­α­με­ρι­κάνι­κη χώρα , χα­ρα­κτη­ρί­ζο­ντάς τες ως “συ­γκε­κρι­μένα πε­ριο­ρι­στι­κά μέτρα απένα­ντι σε άτο­μα με δράση ενάντια στους δη­μο­κρα­τι­κούς θε­σμούς της χώρας”.

Στα με­θε­όρ­τια του εν λόγω συμ­βου­λί­ου, ο Έλ­λη­νας ΥΠΕΞ Κα­τρού­γκα­λος ως ση­μαιο­φόρος των ιμπε­ρια­λι­στι­κών σχε­δί­ων (και) της ΕΕ (και) στη Βε­νε­ζου­έλα κο­μπορ­ρη­μο­νεί πως “επι­διώξα­με από την πρώτη στιγ­μή η ΕΕ να μι­λά με μια φω­νή, ώστε να προ­ω­θή­σει μια δη­μο­κρα­τι­κή και ει­ρη­νι­κή διέξο­δο από την κρί­ση μέσω του δια­λόγου. Συν­δια­μορ­φώσα­με την ευ­ρω­παϊκή πρότα­ση…”.

Ωστόσο το κα­λύ­τε­ρο το κράτη­σε για το τέλος. “Εντός του Απρί­λη πε­ρι­μένου­με στην Αθή­να για συ­νο­μι­λί­ες εκ­πρόσω­πο του προ­έδρου της Εθνο­συ­νέλευ­σης”, ξε­φούρ­νι­σε ο Κα­τρού­γκα­λος λει­τουρ­γώντας ως λα­γός των αμε­ρι­κα­νο­ευ­ρω­παί­ων αφε­ντάδων του τώρα που φαί­νε­ται πως βαλ­τώνει το προ­ω­θού­με­νο πρα­ξι­κόπη­μά τους στη Βε­νε­ζου­έλα.

Πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το