Όχι πώς δεν το είχαμε αντιληφθεί, είναι όμως άλλο να στο λέει ο πρωθυπουργός και μάλιστα σε συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών στην Βουλή: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο καλύτερος χορηγός του ΣΥΡΙΖΑ!

Ο Αλέξης Τσίπρας λοιπό το είπε ξεκάθαρα στην συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, την Τετάρτη το βράδυ. Έχοντας τον Κυριάκο «στα σκοινιά», λίγο πριν πάρει τους 151 ψήφους που είχαν «κλείσει» από τις προηγούμενες μέρες: «Όταν ο κ. Μητσοτάκης έρχεται εδώ και λέει ότι η Κυβέρνηση Σαμαρά έσωσε την Ελλάδα, αλλά εμείς τη βυθίσαμε, νομίζω ότι είναι ο καλύτερος χορηγός της δικής μας πολιτικής».

Μάλιστα ο πρωθυπουργός  το έκανε ακόμη καλύτερο στην συνέχεια, απευθυνόμενος στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας: «Έχετε επιλέξει αυτήν τη στρατηγική; Μας κάνετε εξαιρετικά καλό, κύριε Μητσοτάκη. Συνεχίστε. Είστε ο καλύτερος χορηγός μας όσο υπερασπίζεστε τη διακυβέρνηση του κυρίου Σαμαρά».

Αδιέξοδα

Φυσικά όλοι καταλαβαίνουμε που πατάνε στην πραγματικότητα οι ισχυρισμοί του Αλέξη Τσίπρα. Στα αδιέξοδα της Νέας Δημοκρατία που βλέπει την πολιτική την οποία πιστεύει βαθιά να υλοποιείται σε όλα τα επίπεδα: Ιδιωτικοποιήσεις, υπερταμείο, λιτότητα, σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ. Το απέδειξε η πρόσφατη επίσκεψη της ‘Αγκελα Μέρκελ που έδινε συγχαρητήρια στον ΣΥΡΙΖΑ ενώ διαφωνούσε με τις επιλογές της Ν.Δ στην συμφωνία των Πρεσπών. Όμως ακόμη και σε αυτό το θέμα που η Ν.Δ δηλώνει αντίθετη, είναι αναγκασμένη να μασάει τα λόγια της. Να ψελλίζει διάφορα ασήμαντα για την σύνθεση των επιτροπών της Βουλής, ενώ είναι υπέρ της λύσης με σύνθετη ονομασία. Ενώ θέλει με κάθε θυσία να μην της μείνει το θέμα στα χέρια. Όμηρος ταυτόχρονα των εσωτερικών συσχετισμών της με τον Α.Σαμαρά να έχει το «πάνω χέρι» ακόμη.

Το σχέδιο

Με αφορμή αυτό άλλωστε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Βουλή, ανέλυσε ευθέως και το προεκλογικό του σχέδιο: « Η μετατόπιση της Νέας Δημοκρατίας, προς τα άκρα της δεξιάς ρητορικής δημιουργεί ένα τεράστιο κενό σε αυτό που ονομάζαμε «μεσαίο χώρο». Δεν εκφράζεται από πουθενά. Το δίλημμα, λοιπόν, που τίθεται είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία διαμορφώνουν έναν νέο διπολισμό».

Πάντα χορηγός

Όμως ο πρωθυπουργός – πάνω στην φούρια του να πετύχει μία ακόμη κοινοβουλευτική επιτυχία – είπε και μια σημαντική αλήθεια. Θυμήθηκε το περίφημο καλοκαίρι του 2015. Τότε που η Ν.Δ έδωσε μαζί με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι τις ψήφους τους για να περάσει το 3ο μνημόνιο. Όπως είπε«ήσασταν οι ίδιες πολιτικές δυνάμεις, που τον Ιούλιο του 2015, όταν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, που αριθμούσε εκατόν σαράντα εννιά, έφυγαν όχι ένας, δύο ή τρεις, αλλά έφυγαν τότε είκοσι πέντε ψουλευτές και ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε με εκατόν είκοσι τέσσερις, και προφανώς με το συγκυβερνών κόμμα, τους Ανεξάρτητους Έλληνες, δεν είχε καμία πλειοψηφία, τι μας λέγατε τότε; Μας λέγατε ότι «Είναι κουρελού η Κυβέρνηση. Να φύγετε. Να κάνετε αμέσως εκλογές. Να προχωρήσετε σε ψήφο εμπιστοσύνης»; Μας λέγατε:«Συνεχίστε με εκατόν είκοσι τέσσερις»».

Πράγματι λοιπόν, ήταν και τότε η Ν.Δ «χορηγός».

Πηγή: Γεράσιμος Λιβιτσάνος, imerodromos.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το