Πολύ δύσκολη ατμόσφαιρα δημιουργήθηκε στην Αθήνα και όλη την Αττική εξαιτίας του καπνού από την πυρκαγιά σε πυκνό δάσος στην Εύβοια.  

Οι άνεμοι έφεραν τον καπνό από την Εύβοια προς την Αττική (αλλά και προς τη Μαγνησία και τη Φθιώτιδα) και, σε συνδυασμό με την ήδη επιβαρυμένη ατμόσφαιρα από το μέτωπο του Υμηττού, δημιούργησαν δύσκολες συνθήκες σε όλη την περιοχή.

View image on Twitter
Συγκλονιστική είναι η φωτογραφία που δημοσίευσε στο twitter ο Φώτης Φιλιππόπουλος και δείχνει τον καπνό όπως φαίνεται από την καμπίνα αεροσκάφους της Ολυμπιακής που πετά κοντά στο σημείο σε ύψος 18.000 ποδών. Αξίζει να σημειωθεί πως το στιγμιότυπο είναι τραβηγμένο νωρίς το πρωί και πρέπει να αναλογιστεί κανείς πως η φωτιά έχει εξαπλωθεί ακόμη περισσότερο.

Η φωτιά κατακαίει παρθένο προστατευόμενο πευκοδάσος Natura ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των επίγειων και εναέριων δυνάμεων πυρόσβεσης.

Το υπουργείο Υγείας εξέδωσε ήδη εγκύκλιο προς όλες τις υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας να βρίσκονται σε επιφυλακή για τη μεταφορά καπνού.

Προς τους πολίτες συνίσταται η παραμονή σε κλειστούς χώρους με κλειστά παράθυρα και την ελάττωση των άσκοπων μετακινήσεων.

Επιπλέον, ιδιαίτερη προσοχή συνίσταται προς τα άτομα που έχουν προβλήματα και τους ηλικιωμένους.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το