Το πρόβλημα με τις αστικές συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη χτυπάει κόκκινο συναγερμό. Σα να μην έφταναν οι τεράστιες καθυστερήσεις δρομολογίων, οι λιποθυμίες μέσα στα λεωφορεία, οι επικίνδυνες βλάβες και οι τραυματισμοί επιβατών, έφτασε και ο κορωνοϊός στην πόλη του ΟΑΣΘ για να αποκαλύψει ξανά την τραγική υποκρισία των διοικούντων και της κυβέρνησης.

Αν είναι δυνατόν να μιλάνε για μέτρα πρόληψης της εξάπλωσης του ιού την ώρα που χιλιάδες επιβάτες καθημερινά μετακινούμαστε στοιβαγμένοι σα σαρδέλες, μύτη με μύτη σε άθλιες συνθήκες συνωστισμού. Αν είναι δυνατόν να ακούμε για την απολύμανση των χειρολαβών και των καθισμάτων, την ώρα που οι ίδιες οι συνθήκες μετακίνησής μας αποτελούν υγειονομική βόμβα.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι φοιτητές, οι μαθητές, οι συνταξιούχοι, όλος ο κόσμος της Θεσσαλονίκης, λέμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ αυτή η απάνθρωπη κι επικίνδυνη κατάσταση με τη συγκοινωνία. Φτάνουν πια οι ψεύτικες υποσχέσεις για βελτίωση της κατάστασης που καταρρέουν κάθε επόμενο μήνα. Ξέρουμε καλά ότι μόνιμη πρακτική των κυβερνήσεων και των διοικήσεων εδώ και τόσα χρόνια είναι να μην ανανεώνουν το στόλο και να ζητάνε συνεχώς υπομονή, ενώ εργάζονται για το ξεπούλημα του οργανισμού.

Η ανοχή και η υπομονή μας τελείωσε. Καλούμε όλον τον κόσμο της πόλης να συνεχίσει να κινητοποιείται όλο και πιο ενεργά, όλο και πιο πλατιά, μέχρι να εισακουστούν τα αυτονόητα αιτήματά του.

• Να έρθουν ΤΩΡΑ καινούργια λεωφορεία

• Άμεση αύξηση των δρομολογίων σε ΟΛΕΣ τις γραμμές

• Όχι στο ξεπούλημα γραμμών στα ΚΤΕΛ

• Ασφαλής και ανθρώπινη μετακίνηση – Να πάψει ο επικίνδυνος συνωστισμός

Παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 2 Απρίλη – 1:00μμ μπροστά στα γραφεία του ΟΑΣΘ (Παπαναστασίου 90)

Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΛΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΦΟΙΤΗΤΩΝ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το