Ο Μιχαλολιάκος παραδέχεται ότι πλήρωνε και μάλιστα από την κρατική επιδότηση πράκτορες της Ασφάλειας και των μυστικών υπηρεσιών για να τον υποστηρίζουν.

Ξεκίνησαν χθες το πρωί οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των 68 κατηγορουμένων στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Η είδηση όμως δεν βγήκε στην αίθουσα του δικαστηρίου, αλλά στον ιστότοπο της ναζιστικής οργάνωσης.

Το μεσημέρι της Κυριακής αναρτήθηκε στο επίσημο διαδικτυακό μέσο της Χρυσής Αυγής (www.xrisiavgi.com) ένα κείμενο που φέρει τον τίτλο «Κάποιοι “φίλοι” της Χρυσής Αυγής που είναι στην πραγματικότητα εχθροί της». Η ανάρτηση είναι ανυπόγραφη, εκφράζει δηλαδή τον υπεύθυνο του ιστότοπου, που δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον αρχηγό της οργάνωσης Νίκο Μιχαλολιάκο.

Το περιεχόμενο αυτού του κειμένου είναι εξαιρετικά αποκαλυπτικό για τον τρόπο της δράσης της Χρυσής Αυγής που δικάζεται επί πέντε χρόνια με την κατηγορία ότι πρόκειται για εγκληματική οργάνωση. Ούτε λίγο ούτε πολύ, το κείμενο καταγγέλλει κάποιους «επιτήδειους», οι οποίοι «όχι απλά έβγαλαν το ψωμί τους, αλλά το παντεσπάνι τους κάνοντας μεροκάματο το να εμφανίζονται σαν υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής».

Η ανάρτηση στον ιστότοπο της ναζιστικής οργάνωσης

Και για όποιον δεν κατάλαβε, το κείμενο εξηγεί: «Μάλιστα, όταν υπήρχαν ακόμη λίγα χρήματα από την κρατική επιδότηση που γρήγορα κόπηκε, είχαμε δώσει σε αυτούς αρκετά χρήματα, ενισχύοντας τις επιχειρήσεις τους. Οταν σταματήσαμε να τους δίνουμε λεφτά γιατί δεν είχαμε, τότε άρχισαν να μας υβρίζουν είτε άμεσα, είτε το χειρότερο με ύπουλο τρόπο, δηλώνοντας ότι είναι μεν υπέρ της Χρυσής Αυγής, αλλά κάνουν κριτική για το “καλό” μας».

Μ’ άλλα λόγια ο Μιχαλολιάκος παραδέχεται ότι η οργάνωση πλήρωνε τους υποστηρικτές της και μάλιστα από την κρατική επιδότηση, χρηματοδοτώντας και τις «επιχειρήσεις» τους. Αναρωτιόμαστε αν όλα αυτά τα διαπίστωσε το ΣΔΟΕ που έλεγξε τα οικονομικά της οργάνωσης μετά την άσκηση των διώξεων το φθινόπωρο του 2013.

Υπάρχουν όμως και χειρότερα. Στο ίδιο κείμενο περιγράφονται αυτοί οι επαγγελματίες χρυσαυγίτες που χρηματοδοτούσε η οργάνωση ως εξής: «Αναφερόμαστε σε κάποια πουλημένα τομάρια, τρόφιμους της Ασφάλειας και των μυστικών υπηρεσιών, οι οποίοι πράγματι έκαναν ζημιά στη Χρυσή Αυγή και μπορούν να απολαμβάνουν την πρόσκαιρη -ελπίζουμε- νίκη τους με το αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών».

Και αμέσως παρακάτω: «Πρέπει επίσης να λεχθεί ότι κανένας από αυτούς τους “φίλους” μας, που είναι στην πραγματικότητα ορκισμένοι και πληρωμένοι εχθροί της Χρυσής Αυγής, δεν έχει προέλευση εθνικιστική. Πρόκειται για κοινούς γυρολόγους των κομμάτων, που σιτίζονται από σκοτεινά ταμεία και τους οποίους δυστυχώς αρκετοί αφελείς εθνικιστές πιστεύουν για τον απλούστατο λόγο ότι σε αυτήν την χώρα υπάρχει αμάθεια, το χειρότερο ημιμάθεια και αμορφωσιά!»

Τα «σκοτεινά ταμεία»

Εδώ ο Ν. Μιχαλολιάκος περιγράφοντας τους επαγγελματίες «συναγωνιστές» του ξεπερνά τον πιο φανατικό εχθρό της οργάνωσής του. Ομολογεί ότι τα στελέχη της Χρυσής Αυγής είναι «τρόφιμοι της Ασφάλειας και των μυστικών υπηρεσιών», οι οποίοι «σιτίζονται από σκοτεινά ταμεία»! Αλλά στην αμέσως προηγούμενη παράγραφο ανέφερε ότι όλοι αυτοί «σιτίζονταν» από τα ταμεία της Χρυσής Αυγής. Να λοιπόν τα «σκοτεινά ταμεία». Και βέβαια, κατά το δημοσίευμα, όλοι αυτοί είναι οι υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής.

Η ομολογία αυτή του «Αρχηγού» είναι εξαιρετικά πολύτιμη για το δικαστήριο που εξετάζει αν ισχύει η απόφανση του παραπεμπτικού βουλεύματος, σύμφωνα με την οποία η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση που λειτουργεί υπό τον μανδύα πολιτικού κόμματος. Ποιο άλλο «κόμμα» θα σκεφτόταν να πληρώνει ως «υποστηρικτές» άτομα τέτοιου είδους (ασφαλίτες, πράκτορες μυστικών υπηρεσιών κ.λπ.), κάνοντας μάλιστα χρήση της κρατικής επιχορήγησης;

Πηγή: Δημήτρης Ψαρράς – efsyn.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το