Μαθήματα ιστορίας από τον Μπογδάνο που δεν επιθυμεί επίσημες αναφορές στη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη, αλλά μόνο σε ήρωες του 1821

Στον επίσημο λογαριασμό της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» στο twitter υπήρξε αναφορά στην επέτειο της δολοφονίας του βουλευτή της ΕΔΑ γεγονός που εξόργισε το βουλευτή της ΝΔ και τον ανάγκασε να θέσει «καυτά» ερωτήματα περί της σκοπιμότητας της συγκεκριμένης ανάρτησης.

«Στις 22 Μαΐου 1963, ο Γρ. Λαμπράκης, σε ομιλία του κατήγγειλε πως υπήρχε σχέδιο δολοφονίας του. Σε λίγο, θα δεχόταν χτύπημα από λοστό, που θα τον οδηγούσε σε θάνατο 5 μέρες αργότερα. Ο Κ. Γαβράς, 6 χρόνια μετά, σκηνοθετεί το “Ζ”, με θέμα τη δολοφονία του Γρ. Λαμπράκη» αναφέρει η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» στην ανάρτησή της.

Έλα όμως που η κρυφή φιλο-κομμουνιστική προπαγάνδα της επιτροπής έπεσε στην αντίληψη του Μπογδάνου, ο οποίος σε δική του ανάρτηση έκανε ένα καίριο ερώτημα: «Παρακαλώ ως βουλευτής να μου εξηγηθεί, ποια σχέση έχει το έγκλημα της δολοφονίας Λαμπράκη με το έργο της Επιτροπής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Ιδίως εφόσον ζητούμενο ήταν ένα “σαν σήμερα”, γιατί δεν επελέγη πχ η δολοφονία της Μπουμπουλίνας στις 22/5 του 1825;»

Δεν ξέρουμε αν η Επιτροπή του απάντησε όμως εμείς αισθανόμαστε την ανάγκη να του απαντήσουμε: Άντε χάσου Μπογδάνο!

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το