Η θλιβερή απόφαση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λέσβου μετά από σχετική εισήγηση του προέδρου της ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και Αντιπροέδρου της ΕΛΜΕ Απόστολου Βαρελτζή, να προκρίνει τη χρήση του όρου «λαθρομετανάστης» από τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία του νησιού, έχει τις ρίζες της στα ακροδεξιά-δηλωμένα στελέχη της ΔΑΚΕ.

Μάλιστα στις εκλογές της ΔΑΚΕ, ο κ. Βασίλειος Μακρυπούλιας γνωστός κατά δήλωσή του εθνικοσιαλιστής φιγουράρει θέση 18 του ψηφοδελτίου!!!

Δείτε το σχετικό έγγραφο:

Ποιος είναι ο «περήφανος εθνικοσοσιαλιστής

Ο Βασίλης Μακρυπούλιας υπηρέτησε σαν καθηγητής στο Γυμνάσιο Αγίου Ευστρατίου το 1999-2000 και σαν διευθυντής εκεί το 2000-2001. Αργότερα έγινε διευθυντής στο 6ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης.

Ο Βασίλης Μακρυπούλιας άρχισε να απασχολεί την επικαιρότητα όταν πρόβαλε σε σχολική εορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου βίντεο στο οποίο χαρακτηρίζεται «μύθος» η ύπαρξη νεκρών στα επεισόδια της εξέγερσης του 1973, ενώ εις βάρος του εκκρεμούν ακόμα τρεις υπηρεσιακές ΕΔΕ για ρατσιστικά άρθρα εθνικοσοσιαλιστικού περιεχομένου.

Ο δημοσιογράφος Στρατής Μπαλάσκας τον χαρακτήρισε νεοναζί και καταδικάστηκε στα δικαστήρια για το χαρακτηρισμό αυτό. Η ΕΛΜΕ ΛΕΣΒΟΥ τον διέγραψε από μέλος της το 2015. Τελευταία, η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕ που πρόσκειται στη ΔΑΚΕ τον αποκατέστησε.

Η δράση του έχει προκαλέσει αγανάκτηση στην τοπική κοινωνία.

Η απόφαση-ντροπή της ΕΛΜΕ

Η απόφαση κατά πλειοψηφία της ΕΛΜΕ έρχεται κόντρα στο γνωστό έγγραφο του Αρείου Πάγου με το οποίο ζητήθηκε η εξάλειψη της χρήσης του όρου «λαθρομετανάστης», προκειμένου «να αποτραπεί η χρήση μειωτικών για τη προσωπικότητα των ανθρώπων χαρακτηρισμών και να αποφευχθούν φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού».

Με την απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας (τέσσερις στους επτά) του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ προκρίνεται η χρήση του όρου «λαθρομετανάστης» ως η απόλυτα σωστή, δεδομένων και των συνθηκών που επικρατούν στη Λέσβο.

Ας σημειωθεί ότι η απόλυτη πλειοψηφία της ΕΛΜΕ Λέσβου ανήκει στην προσκείμενη στη Νέα Δημοκρατία ΔΑΚΕ. Ενώ στην απόφαση μειοψήφησαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που πρόσκεινται στις αριστερές παρατάξεις.

Πηγή: documentonews.gr με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το