Ο Πολ Μάναφορτ, πολιτικός σύμβουλος και πρώην διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης για οικονομικά εγκλήματα.

Ο δικαστής Τ.Σ. Έλις του Περιφερειακού Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αλεξάνδρεια της Βιρτζίνια έκρινε ότι ο 70χρονος Πολ Μάναφορτ , ο οποίος στο παρελθόν υπηρέτησε ως πρόεδρος της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ το 2016, θα εκτίσει μόνο ένα μικρό μέρος του χρόνου στη φυλακή που ζητούσαν οι εισαγγελείς.

Τα εγκλήματα που διέπραξε ο Μάναφορτ αφορούν οικονομικά εγκλήματα όπως η τραπεζική απάτη, η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και η φοροδιαφυγή.

Μια επιτροπή καταδίκασε τον Μάναφορτ σε οκτώ από τις 18 κατηγορίες τον Αύγουστο, και τον Σεπτέμβριο παραδέχθηκε την ενοχή του για τις υπόλοιπες 10 κατηγορίες ως μέρος μιας συμφωνίας.

Εντούτοις, αφού το Γραφείο του Ειδικού Συμβούλου αποκάλυψε ότι ο Μάναφορτ είχε παραβιάσει τους όρους αυτής της συμφωνίας λέγοντας ψέμματα προς το FBI, το OSC και την κριτική επιτροπή, η δικαστής Έιμι Μπέρμαν Τζάκσον του Επαρχιακού Δικαστηρίου των  ΗΠΑ της περιφέρειας της Κολούμπια έκρινε τον περασμένο μήνα ότι «Το Γραφείο του Ειδικού Συμβούλου δεν δεσμεύεται πλέον από τις υποχρεώσεις του βάσει της συμφωνίας, συμπεριλαμβανομένης της υπόσχεσής του να υποστηρίξει τη μείωση του επιπέδου των αδικημάτων κατά τον υπολογισμό των κατευθυντήριων γραμμών των ΗΠΑ για την αποδοχή ευθύνης.

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το