Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι η κυβέρνηση του εξετάζει το ενδεχόμενο να εντάξει το αντιφασιστικό κίνημα ANTIFA στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων, κάνοντας λόγο για «δειλούς ακροαριστερούς που τριγυρνούν και χτυπούν ανθρώπους στο κεφάλι με ρόπαλα του μπέιζμπολ». Τόνισε ότι μια τέτοια απόφαση «θα διευκολύνει την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της».

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του The Independent, ο Ντόναλντ Τραμπ εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική οργάνωση το κίνημα των αντιφασιστών, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για «δειλούς ακροαριστερούς» και «τρομοκρατική οργάνωση», ζητώντας να μπορέσει η αστυνομία να κάνει τη «δουλειά» της. «Εξετάζεται να κηρυχθούν οι ANTIFA, αυτοί οι δειλοί ακροαριστεροί παλαβοί που τριγυρνούν και χτυπούν ανθρώπους στο κεφάλι με ρόπαλα του μπέιζμπολ, μια Τρομοκρατική Οργάνωση (μαζί με την MS-13 και άλλους). Θα διευκολύνει την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της».

Σημειώνεται ότι οι Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές Τεντ Κρουζ και Μπιλ Κάσιντι εισήγαγαν ψήφισμα στα μέσα Ιουλίου ζητώντας να συμπεριληφθούν οι ANTIFA στον αμερικανικό κατάλογο τρομοκρατικών οργανώσεων. Οι γερουσιαστές χαρακτηρίζουν τα μέλη του κινήματος «τρομοκράτες, βίαιους κουκουλοφόρους τραμπούκους που «μάχονται τον φασισμό» με πραγματικό φασισμό». Ο Κρουζ έχει υποστηρίξει πως «ανά καιρούς οι πράξεις τους υποδεικνύουν ότι κύριος σκοπός τους είναι να προκαλέσουν κακό σε όσους έχουν αντιλήψεις διαφορετικές από τις δικές τους».

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το