ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ Δυτικής Αθήνας             

 Πάμε θέατρο, ΚΥΡΙΑΚΗ 8/12, 20.00

ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΥ ΚΟΥΝ – Υπόγειο, Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου

«Ρίττερ, Ντένε, Φος», του Τόμας Μπέρνχαρντ

Για πρώτη φορά στο Θέατρο Τέχνης το έργο-μύθος του Μπέρνχαρντ με μια εξαιρετική ομάδα ηθοποιών και την -εκ του Θεάτρου Τέχνης προερχόμενη- Μαρία Πρωτόπαππα σε θέση σκηνοθέτη.

Τρία πρόσωπα. Τρεις ηθοποιοί. Ένα αιμομικτικό τρίο σε γεύμα. Μία κωμικοτραγική ιεροτελεστία. Σαν χορωδία από παράφρονες, τρία αδέλφια αποπειρώνται ενάντια στην αφασία, στην παράλυσή τους, στο μηδενισμό, με όπλο τον μηδενισμό. Ο Αυστριακός Τόμας Μπέρνχαρντ (1931-1989) δανείζεται στοιχεία από την την πραγματική ιστορία του συμπατριώτη του φιλόσοφου της λογικής της απεικονιστικής θεωρίας του νοήματος της γλώσσας, Λούντβιχ Βίτγκενστάιν (1889-1951), των αδελφών του και του ανηψιού του Πολ. Η αλληγορία του θίγει την υποκρισία των Αυστριακών, σχετικά με την συμβολή τους στα εγκλήματα του Γ΄ Ράιχ κατά της ανθρωπότητας, και αποκαλύπτει την αυταπάτη της αθωότητας καθώς και την βλακεία που διακρίνει το ανθρώπινο είδος εν γένει, μιας και παραβλέποντας αυτά τα εγκλήματα εξακολουθεί να διατηρεί την ψευδαίσθηση μιας υπαρξιακής ανωτερότητας.

Μετάφραση: Γιώργος Δεπάστας, Σκηνοθεσία: Μαρία Πρωτόπαππα, Σκηνικά- Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης, Αντικείμενα- Props: Γεωργία Μπούρα, Κοστούμια: Άγις Παναγιώτου, Sounddesign: Λόλεκ, Κίνηση: Κατερίνα Φωτιάδη, Βοηθός Σκηνοθέτη-Εκτέλεση Παραγωγής: Μαρία Ξανθοπουλίδου, Β’ Βοηθός Σκηνοθέτη: Ιουλία Σταμούλη, Βοηθός σκηνογράφου: Νατάσσα Τσιντικίδη, Φωτογραφίες: Δομινίκη Μητροπούλου, Μακιγιάζ φωτογράφισης: Γεωργία Φίλιππα, VideoTrailer παράστασης: Μιχαήλ Μαυρομούστακος

Διανομή Λουκία Μιχαλοπούλου : Ρίττερ — Στεφανία Γουλιώτη: Ντένε — Αργύρης Ξάφης: Φος

Μια συμπαραγωγή του Θεάτρου Τέχνης με το Θέατρο του Νέου Κόσμου και την Kart Productions

ΜΕΙΩΜΕΝΗ  ΤΙΜΗ 10 ευρώ

 ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΦΑΤΟΥΡΟΥ  6974438720, ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΕΤΤΑΣ  6938853981,

ΔΗΜΗΤΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ 6936165368, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΙΝΗΣ 6976960875

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το