Κρατάτε βήμα σταθερό!

Κι έχουμε ακοίμητον εχθρό!

Πάμε στον Άδωνι για καφέ/ που πηγαίνουν τεκνά και φρικιά/ και αράζουνε και αθλητές, τραγουδούσε το 1986, η Πρωτοψάλτη σε στίχους και μουσική Κραουνάκη.

Δεν εννοούσε βέβαια τον αντιπρόεδρο της καρδιάς των ευθυμογράφων, των σατιρικών εκπομπών και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, Άδωνι Γεωργιάδη. Ομολογουμένως αν έλειπε από την πολιτική σκηνή ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, κάποιοι από αυτούς θα μένανε χωρίς δουλειά. Ο «Άδωνις» του τραγουδιού, ήταν ξακουστό ζαχαροπλαστείο της Νέας Σμύρνης, στην Αθήνα.

Οι καιροί πέρασαν, τα τεκνά, τα φρικιά και οι αθλητές βρήκαν κι άλλα στέκια, ο «Άδωνις» νικήθηκε από τα Flocafe και ανέβηκε στον 1ο όροφο. Μοντέρνα πράγματα. Ο άλλος Άδωνις, της πολιτικής, διασώθηκε καθώς οι κυβιστήσεις στην πολιτική, τον έφεραν από το χρεοκοπημένο ΛΑΟΣ, στην αντιπροεδρία της ΝΔ. O tempora o mores!, που έλεγαν και οι Λατίνοι. Κατά τους καιρούς και τα ήθη.

Το μόνο που έμεινε αναλλοίωτο από τότε μέχρι σήμερα είναι ο καφές. Ο καφές της παρέας, του φλερτ, του αντι-στρες, του κουτσομπολιού, της βιβλιοανάγνωσης, της ρέμβης, της πολιτικής, της ίντριγκας, των μυστικών.

Γιατί λοιπόν, διαμαρτύρονται οι κυβερνητικοί, που η ευρωβουλευτής και εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Σπυράκη, πηγαίνοντας στας Βρυξέλλας για καφέ, σύμφωνα με την πατροπαράδοτη συνήθεια, συνάντησε τον Ζάεφ της ξέρετε ποιας; Μπορεί να μη γνωρίζουμε τις συνήθειες καφέ της γείτονος, αλλά τυφλοί δεν είμαστε για να μη βλέπουμε. Να μη βλέπουμε πως στραβοί, κουτσοί, λυτοί, δεμένοι, ίσιοι, διπλωμένοι, ξαπλωτοί και όρθιοι της Δύσης, έχουν πέσει με τα μούτρα να επιβάλουν τη ονομαζόμενη Συμφωνία των Πρεσπών. Και για να το πετύχουν, επιβάλλουν τον σκασμό. Θα ισοπεδώσουν, ακόμα και όποιον απλώς κάνει κουνήματα και τίποτα περισσότερο. Άσχετα από το αν σε επόμενο διάστημα θα τον αναγνωρίζουν, σαν τον καταλληλότερο.

Είπαν κάποιοι, πως μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην πΓΔΜ, άρχισε η διπλωματία των πρεσβειών. Μόνο των πρεσβειών καημένοι; Το ρουφιάνο αυτήν τη φορά, τον έκανε η μεγάλης αναγνωσιμότητας εφημερίδα, Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ, αποκαλύπτοντας πως όχι μόνο μια, αυτήν στις Βρυξέλλες, αλλά δυο συνολικά φορές, συναντήθηκε μυστικά η Σπυράκη, με τον Ζάεφ, δημιουργώντας μύλο στο εσωτερικό της ΝΔ. Και ποιος αναδημοσίευσε στην Ελλάδα, το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας; Η ναυαρχίδα της Δεξιάς «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ». Τα συμπεράσματα πολλά.

Η ΝΔ, νόμισε πως θα μπορούσε να «παίξει» στο θέμα των Σκοπίων εκ του ασφαλούς πόστου της αντιπολίτευσης, προς αλίευσιν ψήφων. Δηλαδή το γνωστό, σήμερα κάνουμε το λιοντάρι και όταν έρθουμε στην εξουσία κάνουμε το παπί. Δεν συνειδητοποίησε πως οι καιροί είναι στριμωγμένοι. Πως οι ισχυροί του κόσμου απαιτούν στοίχιση και σκασμό. Δε μπορείς να είσαι με τη Δύση και ταυτοχρόνως ενάντια, έστω και στα λόγια, σε αυτά που βυσσοδομεί για να πετύχει. Άλλωστε είναι απολύτως τεκμηριωμένο πως όταν πατάς σε δυο βάρκες, ακόμα κι’ αν ξέρεις καλό σπαγκάτο, θα βρεθείς στο νερό.

Αγαπητοί αναγνώστες. Ζούμε σε μια χώρα που τη διπλωματία επίσημη και μυστική την «ασκεί» ο Κοτζιάς που θα έλυνε και το αλβανικό! Και η Σπυράκη, που δικαιολογείται σα μαθήτρια που πιάστηκε σε άσεμνο ραντεβού! Που οι φασιστο-πατριδο-κάπηλοι δείχνουν με το δάχτυλο τον διπλωμένο Τσίπρα και συνειδητά κρύβουν τους πραγματικούς μακελάρηδες της περιοχής, τους ιμπεριαλιστές.

Όχι μόνο δεν βγάζουν άχνα γι’ αυτούς, αλλά και όταν βρεθούν μπροστά στον Πάιατ, στέκονται προσοχή. Που η εκκλησία αγκαλιασμένη με τους παραπάνω, δηλώνει δια του αρχηγικού στόματός της, (αρχιεπίσκοπος), πως: «είχε, έχει και δεν θα πάψει ποτέ, όσο και αν κάποιοι διακαώς το επιθυμούν, να έχει λόγο και άποψη για κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στο μέλλον της πατρίδος μας, πολλώ δε μάλλον όταν απειλούνται ή και διακυβεύονται τα εθνικά μας συμφέροντα», ασκώντας εξουσία και διπλωματία.

Αγαπητοί αναγνώστες, για να μην αναρωτηθούμε, αύριο, αν ζούμε από τύχη, ή συμπεράνουμε φιλοσοφημένα «Κι όλα μοιάζουν ένα τίποτα», σηκωθείτε. Σηκωθείτε από τον καναπέ, την καρέκλα του τυφλωτικού βασιλείου του ίντερνετ. Πάρτε τηλέφωνο την παρέα και τραγουδήστε της: «έλα κερνάω καφέ στην πλατεία». Τον καφέ της πολιτικής.

Τάνια Ζωγράφου, αρθρογράφος του Λαϊκού Δρόμου

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το